Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hoće li Karoglan isprobati pakleni tandem?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 08:00

Hajduk ovog petka u 12 sati igra protiv MOL Fehervara u Umagu

Petog dana boravka u Umagu, ovog petka, pred Hajdukom je nova pripremna utakmica koju Bijeli igraju s mađarskim MOL Fehervarom s početkom u 12 sati (MaxSport 1, Hajduk Digital)..

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nije Splićanima daleko od hotela Coral do obližnjih igrališta u sportskom centru gdje već rade pod paskom trenera Mislava Karoglana od utorka kada su imali prvi susret i dobili Aluminij iz Kidričeva rezultatom 3-0. Utakmica s Mađarima bit će poseebna jer će se igrati četiri puta po 30 minuta, pola sata više nego što traje uobičajeni susret. Takva je praksa na pripremama, jer treneri vole dati priliku sviima koji su pošli na put.

Isto tako je i prilika za uigravanje raznih varijanti, a kako je dosta vremena pred Karoglanovom momčadi, možda se potrefi da Marko Livaja, najbolji igrač Hajduka koji je pokretač svega, nastupi zajedno neko vrijeme s Nikolom Kalinićem. Iako je strateg Bijelih najavio da Kalinića kao povratnika vidi više u ulozi 'jokera'.

Kalinić nije dugo igrao, više od šest mjeseci do dvoboja s Aluminijem u kojemu se u posljednjih 25 minuta koliko je proveo na terenu vidjelo da je spreman došao na pripreme, željan golova i asistencija te naravno osvajanje naslova prvaka s Hajdukom sad kada se vratio nakon runde dogovora s trenerom koji su podržali sportski direktor Mindaugas Nikoličius i predsjednik Lukša Jakobušić.

Intrigira hoće li se u ovoj 'beskrajnoj' utakmici naći vremena da Karoglan isproba njih dvojicu skupa na terenu, pa da se vidi kako to izgleda, bez obzira hoće li se igrati s dviej špice ili će se Livaja malo skloniti na krilo ili polušpicu. Sa uigranim tandenom dvojice klasnih igrača, Hajduk bi puno dobio, premda bi trebao profitirati svakako s Kalinićem koji može svojim potezom riješiti utakmicu.

Profitirali su Bijeli i dolaskom Laszla Kleinheislera kojega je Nikoličius najavio kao krilo, a u 45 minuta koliko je igrao protiv Aluminija, Karoglan mu je namijenio mjesto lijevog veznog. Vidjet ćemo hoće li ga protiv sunarodnjaka probati bliže aut crti ili Lacika ostaje vezni do daljnjega.

Uglavnom, kako se radi od produženom susuretu, prilike bi trebalo biti za sve igrače, možda nastup zabilježi i četvrti vratar 17-godišnji Raul Bezeljak, kao što su protiv Slovenaca igrali njegovi otprilike vršnjaci Bruno Durdov i Noa Skoko koji su kako kadeti procijenjeni kao talenti te su dobili poziv za pripreme. Dolaskom Kleinheislera u sredinu konkurencija je u toj liniji postala veća, dobro je imati širinu za uzbudljivo proljeće koje nas čeka, jer Dinamo i Rijeka koji zaostaju, imaju i zaostalih susreta, dok Hajduk otvara prvenstvo u Jadranskom derbiju 28. siječnja na punom Poljudu.

Euforija raste, Hajduk se približava brojci od 50 tisuća članova, a još nije ni polovica siječnja, što dovoljno govori koliko je navijačka strast jaka i koliko se čeka titula. Hajduk naporno radi u Istri kako bi se što bolje spremio za ono što ga čeka.

Fahda Moufija Karoglan je jedno poluvrijeme probao na lijevom bočnom jer za Rijeku nema Ismaela Dialla zbog kartona, Dario Melnjak je 'out' do kraja sezone, dok kao jedno od rješenja može biti mladi Šimun Hrgović koji je igrao u nastavku sa Slovencima. Željno iščekujemo što ćemo vidjeti iz Karoglanova 'laboratorija' u ovoj matineji...



Tagovi

HajdukMislav KaroglanMarko LivajaNikola KalinićMol FehervarpripremeUmagHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti