HNL od sezone 2022./2023. mijenja ime?

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 12.06.20. | 15:40

Kako vam se sviđa ova ideja?

Iako HNS prema novom Zakonu o sportu može odmah promijeniti sustav natjecanja kako želi, prema sadašnjem prijedlogu sustav natjecanja neće se promijeniti iduće sezone, piše Sportcom.

„Možda rok bude kraći nego što je predloženo, što će procijeniti Izvršni odbor HNS-a. Dobro je da svi razgovaramo, u raspravu je uključeno stotinjak klubova, svi međužupanijski odbori, klubovi prve i druge lige. Naravno da se svi nećemo složiti, mi koji donosimo odluke, moramo presjeći i reći ovo je interes hrvatskog nogometa što moramo braniti argumentima“, kazao je Šprajcer.

Još uvijek nije odlučeno kako će sustav natjecanja izgledati u sezoni 2022/23:

„Vode se rasprave treba li od sezone 2022/23 smanjiti broj trećih liga na tri treće lige ili treba li odmah ustanoviti jedinstvenu treću ligu. Do sezone 2025/26 moramo imati sustav s prvom, drugom i trećom lige s ukupnim brojem od 38 klubova“, nadodao je koordinator za natjecanja HNS-a.

U tom slučaju Prva HNL mijenja naziv u Eltinu ligu, druga liga dobiva naziv Prva liga, a jedinstvena treća liga postaje Druga liga.

Pet četvrtih liga u središtima dobivaju nacionalne statuse trećih liga, što je važno zbog zakonskih prava u korištenju sredstava iz javnih potreba.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

HNLHNSElitna liga2. HNL3. HNL

Ostale Vijesti