REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Hey Jude: Engleski tinejdžer golom i asistencijom srušio Bešiktaš bez Vide (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 20:20

Borussia se iz Turske vraća s punim plijenom, Marin Pongračić dobio je 20-ak minuta

Krenula je grupna faza Lige prvaka, a turski Bešiktaš, kojem je zbog ozljede nedostajao Domagoj Vida, večeras je na domaćem terenu ugostio sastav Borussije Dortmund. Bio je to jedan od najboljih nastupa 18-godišnjeg veznjaka Judea Bellinghama otkako je mladić matični Birmingham zamijenio Njemačkom, jer je prvo dao gol, da bi onda asistirao za drugi. BVB je na kraju slavio s 2:1.

Sastav Marca Rosea u vodstvo dolazi u 20. minuti. Mahmoud Dahoud uputio je sjajnu dugu paralelu Thomasu Meunieru na desnoj strani Bešiktaševe polovice, a Belgijac iz prve uputio pas agilnom Bellignhamu, koji je trkom dočekao loptu i pospremio ju ispod protivničkog vratara.

Pogodak Bellinghama pogledajte OVDJE.

U 27. su minuti gosti već mogli udvostručiti prednost. Donyell Malen prošao je kroz dvojicu Bešiktaševih braniča, golman je već bio istrčao, a Nizozemac idealno uposlio Erlinga Haalanda, koji je - promašio prazan gol.

Promašaj Haalanda pogledajte OVDJE.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, Raphael Guerreiro izveo je aut pred šesnaestercem domaćina i loptom pronašao Bellinghama, tinejdžer ispremiješao cijelu obranu i na svega par metara od gola dodao Haalandu. Norveški napadač sada priliku da zabije nije propustio.

Pogodak Haalanda pogledajte OVDJE.

Naš stoper Marin Pongračić ušao je u 70. minuti susreta umjesto Matsa Hummelsa. Turci su na kraju stigli do utješnog pogotka, Francisco Montero zabio je glavom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, no to domaćinima na kraju nije bilo dovoljno da uzmu barem bod.

Pogodak Montera pogledajte OVDJE.

REZULTATI:

UTORAK

Grupa E

Barcelona – Bayern 0:3

Dinamo Kijev – Benfica 0:0

Grupa F

Young Boys – Manchester United 2:1

Villarreal – Atalanta 2:2



SRIJEDA

Grupa C

Bešiktaš - Borussia D. 1:2


Grupa D

Sheriff - Shakhtar 2:0




Tagovi

BešiktašBorussia DortmundLiga prvakaJude BellinghamErling HaalandDomagoj VidaMarin Pongračić

Ostale Vijesti