Reuters
Reuters

Helenio Herrera plješće s neba: Interov 'catenaccio' zaustavio Porto, Brozović ušao u 80

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 22:34

Porto nije uspio nadoknaditi minimalni zaostatak iz prve utakmice.

Nakon što je Milan na San Siru svladao Tottenham 1:0, a onda u uzvratnom susretu u Londonu odigrao 0:0, na isti način u četvrtfinale Lige prvaka prošao je Inter. Na San Siru svladao je Porto 1:0, a dvoboj na Dragau završen je bez pogodaka te se Porto oprostio od ovosezonske Lige prvaka.

Inter je ovaj rezultat ostvario sjajnom obrambenom utakmicom, u kojem je uspio neutralizirati u većem dijelu jalovi porto. No, domaćini su u sudačkoj nadoknadi imali čitav sijaset velikih prilika, dva puta su u istoj akciji pogađali Interov okvir gola, ali, Inter se uspio obraniti.

Marcelo Brozović odigrao je posljednjih 10 minuta redovnog dijela i sedam minuta sudačke nadoknade.

U prvom dijelu gledali smo iznimno čvrstu i tvrdu utakmicu u kojoj je Porto, očekivano, bio nešto opasniji i s većim posjedom lopte. Domaćini su preselili igru na Interovu polovicu, no najbolja prilika pripala je gostima, kada su istrčali kontru tri na dva, Henrik Mihitarjan dodao je do Edina Džeke koji puca iskosa, ali je Diogo Costa kvalitetnom reakcijom otklonio opasnost.

Porto je u nekoliko navrata opasno zaprijetio udarcima s distance, najbliži pogotku bio je nakon udarca Mateusa Uribe u ranoj fazi dvoboja, ali je Andre Onana skrenuo u korner. Pokušali su još udarcima s distance Eustaquio te Taremi, ali nisu bili posve precizni.

Inter se u prvom dijelu jako dobro branio, gosti su dobro postavili blok i nisu dozvolili Portu da se razmaše. Inter je prijetio iz kontranapada, posebno po lijevoj strani po kojoj je ordinirao odlični Federico Dimarco. Talijanski wing-back je pred kraj prvog dijela imao i jednu bravuroznu obrambenu reakciju kada je blokirao udarac Evanilsona i praktički spasio čisti gol.

Nastavak utakmice počeo je kao što se igralo veći dio prvog poluvremena. Porto je bio taj koji je pokušavao igrati, no, domaćini jednostavno nisu imali ideje kako probiti Interov blok kada su došli blizu talijanskog šesnaesterca.

Prve izmjene na utakmici dogodile su se u 70. minuti kada je Simone Inzaghi odradio dvije umjesne. Ušli su Daniele D’Ambrosio i Romelu Lukaku, a izašli su Dimarco i Džeko. Mijenjao je i Conceicao, izvadio Stephena Eustaquija i Evanilsona, a ubacio Andrea Franca i Tonija Martineza.

Po jednu dobru priliku na obje strane vidjeli smo u 76. minuti. Prvo je udarac Grujića obranio Onana, a onda je Calhanoglu pucao preko gola na drugoj strani terena.

Ubacio je Conceicao još neke ofenzivce ne bi li Porto uspio nadoknaditi zaostatak, a u 96. minuti domaćini su imali tri velike prilike. Prvo je De Vrij skinuo loptu s crte, a onda su Portugalci u dva navrata pogodili okvir gola, jednom stativu, drugi puta gredu. Conceicao je zbog nervoze na kraju dobio žuiti karton, a igru je zbog prigovora morao napustiti Pepe.

Nerrazzuri su izborili četvrtfinale Lige prvaka u stilu legendarnog Helenia Herrere i na najbolji način najavili Derby d'Italia, a Porto se okreće domaćem prvenstvu i nastavku lova na Benficu.

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka

Porto – Inter 0:0

Stadion: Dragao, Porto

Gledatelja: 48.015

Strijelci:

Sudac: Szymon Marciniak (Polj), Pomoćnici: Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polj); VAR: Tomasz Kwiatkowski, Bartosz Frankowski (Polj)

Žuti kartoni: Pepe 79., Conceicao 97. (Porto) / Darmian 33., Džeko 69., Acebri 90. (Inter)

Crveni kartoni: Pepe 97. (drugi žuti)

Porto (4-4-2): Diogo Costa – Pepe, Fabio Cardoso, Marcano, Zaidu (od 85. Wendel) – Eustaquio (od 70. Franco), Uribe (od 80.Danny Damaso) , Grujić, Galeno – Evalinson (od 70. T. Martinez), Taremi; Trener: Sergio Conceicao

Inter (3-5-2): Onana – Darmian (od 80. Škriniar), Acerbi, Bastoni (od 74. de Vrij) – Dumfries, Barella (od 80. Brozović), Calhanoglu, Mihtarjan, Dimarco (od 70. D’Ambrosio) – Martinez, Džeko (od 70. Lukaku); Trener: Simone Inzaghi



Tagovi

PortoInterLiga prvakaMarcelo Brozović

Ostale Vijesti