REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Havertz se isplatio samo zbog Lige prvaka, ali kad bi se gledala samo Premier liga, on bi bio – flop!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 10:28

Njemački ofenzivni veznjak/napadač je u 66 utakmica kreirao svega četiri velike prilike.

Iako su tijekom svih 90 minuta jučerašnjeg ogleda protiv Brentforda bili bolji takmac, Plavci ipak nisu uspjeli doći do pobjede. Mreže su mirovale, i Raya i Kepa bili su na razini zadatka, ali više od svega je iznenadila sterilnost napadača (li bolje rečeno ofenzivaca) Chelseaja koji su se pošteno napromašivali.

Samo u posljednjih 10 minuta, Plavci su propustili pet velikih prilika. Sve je započelo Kovačićem koji je u 82. minuti loše tukao, potom je u 85. minuti zaprijetio Sterling, dvije minute kasnije Aubameyang, da bi onda u sudačkoj nadoknadi neprecizni bili Pulisic i Chukwuemeka. Potter je očito dobro pripremio utakmicu budući da su gosti imali puno prilika, ali njegovi napadači jučer nisu namjestili svoje nišanske sprave.

Igrač kojeg se sve više kritizira posljednje vrijeme – i to potpuno opravdano – je Nijemac Kai Havertz. On je ove sezone u 14 nastupa zabio svega dva pogotka, a odlaskom Lukakua i Wenera se od njega očekivalo da zajedno s Aubameyangom i Sterlingom bude najbolji topnik Chelseaja. No, njih trojica zasad – kombinirano – imaju tek pet postignutih pogodaka…

Pedantni statističari pozabavili su se 23-godišnjim Nijemcem koji je nedavno upisao svoj 100. nastup za Plavce. Njegove brojke su zasad 25 postignutih pogodaka i 14 asistencija u 106 nastupa, dok je u Premier ligi na 14 pogodaka i 9 asistencija u 66 nastupa. To nije dovoljno dobro za nekoga tko je klub koštao 80 milijuna eura, ali postoji nešto u čemu je još gori, a to su kreirane i promašene velike prilile.

U tih 66 utakmica Havertz je – kao ofenzivni veznjak, a ponekad i centralni napadač – kreirao tek četiri izgledne prilike za pogodak. Nadalje, promašio je 24 izgledne prilike za pogodak, što je pomalo nevjerojatno za igrača njegovog kalibra.

Prije dvije godine u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja Havertz je postigao jedini pogodak na utakmici pa se tako već samo radi toga može reći da se njegov dolazak u Chelsea isplatio, ali kad bi se gledao samo njegov učinak u Premier ligi, on ne bi bio top, već flop!

Premier liga, 11. kolo

Utorak, 18. listopada

Brighton - Nottingham Forest 0:0

Crystal Palace - Wolverhampton 2:1

Srijeda, 19. listopada

Bournemouth - Southampton 0:1

Newcastle - Everton 1:0

Brentford - Chelsea 0:0

Liverpool - West Ham 1:0

Manchester United - Tottenham 2:0

Četvrtak, 20. listopada

Fulham - Aston Villa, 20.30

Leicester - Leeds, 21.15



Tagovi

Kai HavertzChelsea

Ostale Vijesti