VIDEO: Hat-trick Arde Turana protiv Monchengladbacha, Bayern slavio protiv Atletica ali ostao na drugom mjestu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.12.16. | 22:53

Grupnu fazu Lige prvaka, pobjedama su zaokružili Barcelona i Bayern Munchen. Rostov je remijem izborio treće mjesto, a Celtic je bodom ipak ostao na zadnjem mjestu.

Utakmicu bez previše tenzija odigrali su Bayern Munchen i Atletico Madrid na Allianz Areni. Bavarci su slavili 1-0 lijepim pogotkom iz slobodnjaka Roberta Lewandowskog u 28. minuti.

Domaća momčad, za koju su na klupi započeli utakmicu Lahm, Muller, Boateng i Ribery, pokazala je više inicijative u ovom rezultatski nebitnom dvoboju. Atletico je već prije osigurao prvo mjesto, nakon kiksa Bayerna kod Rostova.

Prvi su zaprijetili gosti preko Griezmanna i Carrasca, ali Manuel Neuer je bio koncentriran na vratima Bavaraca.

U 27. minuti Carrasca radi nesmotren prekršaj nad Bernatom na dvadesetak metara od gola. Loptu je namjestio Lewandowski i odlično plasirao iznad živog zida u mrežu Jana Oblaka. Slovenski vratar nije imao nikakvih šansi.

U drugom dijelu je pao intenzitet utakmice, a vrijedi izdvojiti solo-prodor Robbena i jedan pokušaj Douglasa Coste sa vrha šesnaesterca. Brazilac je bio jedan od aktivnijih igrača Ancelottijeve momčadi večeras, a iskazao se duplim pasom u 77. minuti kada je uposlio Thiaga Alcantaru. Izdanak 'La Masije' bio je sam kao duh na petercu, ali uspio je promašiti nemoguće.

Šime Vrsaljko odigrao je cijeli susret za Simeoneovu momčad.


U drugom susretu ove skupine, PSV i Rostov odigrali su bez pogodaka, čime su Rusi osigurali nastavak europske pustolovine, ali u Europskoj ligi.

Sjajnu večer na Camp Nou imao je Arda Turan koji je upisao 'hat-trick' i asistenciju, u pobjedi Barcelone nad Borussijom Monchengladbach 4-0.

U 16. minuti, Messi je prošao kroz sredinu, odigrao dupli pas sa turskim reprezentativcom i mirno iskosa matirao vratara gostiju Sommera za 1-0.

Prvi od svoja tri pogotka, Arda je zabio u 50. minuti kada je glavom pogodio s pet metara nakon ubačaja Denisa Suareza.

Samo tri minute poslije, igrači 'Blaugrane' odigrali su sličnu akciju. Messi je uposlio Aleixa Vidala na desnoj strani, koji daje povratnu za Turčina a ovaj mirno zabija za povećanje vodstva.

Sjajnu partiju turski reprezentativac zaključuje u 67. minuti kada je kompletirao 'hat-trick'. Ponovno se sve zakuhalo na desnoj strani odakle je u sredinu ubacio Paco, a Turan bez imalo muke gađa u mrežu iz neposredne blizine.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije bio u konkurenciji zbog žutih kartona.


U istoj skupini, City i Celtic odigrali su 1-1 u Manchesteru. Poveli su Škoti preko Robertsa u 4. minuti, a 'Građani' izjednačavaju četiri minute poslije kada Iheanacho postavlja konačan rezultat.

Liga prvaka, 6. kolo rezultati:

SKUPINA C

Barcelona – Borussia M. 4:0 (Messi 16', Arda 50', 53', 67')
Manchester City – Celtic 1:1 (Roberts 4'/Iheanacho 8')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

SKUPINA D

Bayern Munchen – Atletico Madrid 1:0 (Lewandowski 28')
PSV – Rostov 0:0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Arda TuranRostovPSV EindhovenCelticManchester CityAtletico MadridBorussia MönchengladbachBayernBarcelona

Ostale Vijesti