Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajduku se za Dinamo Livaja vraća, a i konkurencija na krilima je jača

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.07.23. | 09:00

Trener Leko ima slatke brige jer za dvije pozicije na raspolaganju ima četiri igrača

Hajduk je poražen u prvoj utakmici sezone, Dinamo je na Maksimiru uzeo Superkup, osvojio prvi trofej sezone kojemu su se Splićani također nadali, ali nisu uspjeli. Presudio je mladi Martin Baturina u akciji koja se čini zasad najveća Hajdukova boljka, jer nisu dobro reagirali po izgubljenoj lopti u suparničkoj polovici. Taj problem isticao je trener Ivan Leko na završetku priprema, govorio da je to ono na čemu najviše moraju raditi. Međutim, imali su 'zeleni' u toj utakmici svojih prilika koje nisu iskoristili da bi susret dovukli do jedanaesteraca, ali pola sata bili su opasni što im može donijeti samopouzdanje da u reprizi Superkupa mogu bolje proći.

Bila je to i utakmica koju su odigrali bez svog najboljeg igrača Marka Livaje koji je odradio jedan susret suspenzije prateći dvoboj s tribina. Sad se on vraća i optimizam Hajduka samim time raste, jer je pretpostavka da bi on sasvim sigurno realizirao jednu od stvorenih šansi. Nema sumnje koliko Livaja znači za ovu momčad Hajduka, jer on svojom igrom vuče ostatak suigrača, a ima i realizatorske sposobnosti koje potvrđuje činjenica da je već dvije sezone u nizu najbolji strijelac lige. Njegovim povratkom Hajduk će dobiti novu dimenziju, priliku za drugačiji plan igre, jer on bi trebao utjerati strah u kosti Dinamovim stoperima. Osim toga, ujedno je i kapetan dok još nema Lovre Kalinića i apsolutni lider na terenu, pa bi Hajduk trebao zaista drugačije izgledati ovog petka u Maksimiru. Privremeno ga je mijenjao Jan Mlakar koji jest centralni napadač po vokaciji, ali je stalno igrao na krilu, a baš ciljajući na Superkup Leko je u Sloveniji uigravao prvu momčad bez Livaje, sa Slovencem na poziciji špica.

Povratkom Livaje, Mlakar ponovno postaje krilo, a na tim pozicijama širi se konkurencija, jer za dva mjesta Leko će na raspolaganju imati četvoricu igrača. U Superkupu su starteri bili Ivan Dolček desno i i Leon Dajaku lijevo, dok je Emir Sahiti susret počeo na klupi te ušao u nastavku. Sad kada Leko ima četvoricu za dva mjesta, trebat će dobro promisliti koga će staviti u prvih 11. Inače, krilne pozicije su prve koje se mijenjaju zbog velike potrošnje, tako da je dobro da ima više opcija.

Dolček je odigrao solidno na desnoj strani, nakon što se nametnuo na pripremama, dobio je ulogu od početka na terenu, a Dajaku je dobio priliku ispred Sahitija. Imao je Dajaku veliku priliku dovesti Hajduk u vodstvo na startu drugog dijela, kada ga je idealno uposlio Dario Melnjak, no nije je iskoristio da bi onda uslijedila kazna.

E sad, vidjet ćemo kome će Leko dati prednost od starta, premda je pretpostavka da će sva četvorica dobiti minutažu, da će se mijenjati figuru za figuru, a s Mlakarom ima opciju druge špice s Livajom ukoliko bude trebalo. Najvjerojatnije će Dajaku preseliti se na klupu, Mlakar bi vrlo izgledno treba igrati lijevo, dok se za poziciju desnog krila bore Dolček i Sahiti.



Tagovi

HajdukDinamo ZagrebIvan LekoMarko LivajaJan MlakarIvan DolčekLeon DajakuEmir SahitiDerbiHrvatski SuperkupHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti