Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Leko: "Crveni karton? Sudac Bel je došao glumiti frajera"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 22:44

Trener Hajduka dao je svoj sud utakmice, a posebno je oštar bio prema sucu.

Ivan Leko je taman prije konca prvog poluvremena sjeo u novinarsku ložu budući da ga je glavni arbitar Dario Bel isključio nakon protestiranja. Trener Hajduka je zadovoljan nastupom svog sastava, no ne i odlukom Bela.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

„Znali smo kod koga dolazimo, kod prvaka na njihovom terenu. Oni imaju stabilnost i dugo su zajedno, imaju samopouzdanje, a mi smo novi. Bili smo dobri, imali smo više dobrih šansi i boli nas jer smo bili blizu. Dinamo ima kvalitetu da te kazni nakon izgubljene lopte i lijepe kontre“, rekao je trener Hajduka, pa se osvrnuo na svoje isključenje.

„Crveni? To je smiješno… Dogodilo se to da nije bilo bitno je li faul ili ne, nego pomoćni sudac pokaće da je korner, a glavni sudac čeka i hoće ispasti pametan jer je on kao s centra bolje vidio. Reagirao sam previše i zasluženo je to za žuti karton, ali nije ni blizu za crveni. Na terenu mu nisam ništa osobno rekao, kasnije u tunelu možemo pričati. I onda on ide glumiti autoritet i da bude glavni lik na terenu. Hvalio sam suce di god je trebalo, ali me nervira kada netko dođe i glumi frajera, on je došao glumiti frajera. Za ovo se ne daje crveni karton, on se došao praviti pametan“.

Jeste li imali imperativ za osvajanje Superkupa?

"Ne. Samo sam ja sebi dao imperativ. Ja sam najluđi za pobjedu. Pobjednički mentalitet je bitan. Dinamo dominira 20 godina. Mi se trudimo približiti Dinamu. Sportaš ne priznaju drugima da su bolji. Jer, ako realno gledamo situaciju, ne trebamo niti igrati. Znali smo da je Dinamo favorit, da je stabilna ekipa. No, mi smo tu. Svaku utakmicu ćemo dati sve od sebe. Pa ćemo vidjeti do kuda možemo".

Za šest dana očekuje vas novi derbi.

"Nema idealnog scenarija, nego se moraš uklopiti, gledati, miksati. Žao ti je kada izgubiš. Moramo raditi, šutjeti, napraviti atmosferi da igrači vole igrati jedne za druge. Za mene je ovo bitan trofej. Bili smo blizu. I momci su tužni. Volio bih da u petak ostvarimo dobar rezultat. Učiš najviše iz problema i poraza. Svaka utakmica je svoja priča i ima svoju povijest. U petak se nadamo dobrom rezultatu i utakmici". (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan LekoHajdukHrvatski SuperkupSuperkup

Ostale Vijesti