Hajduku je bio preskup, a trpa kao na traci

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 08:45

Napadač koji je zabio šest golova u pet utakmica bio bi idealan za deficitarnu poziciju Bilih, ali struka je procijenila drugačije.

Stipe Perica je jučer s dva gola osigurao Mouscronu bod protiv favoriziranog Standarda 2:2 te tako došao do petog pogotka u samo šest nastupa za belgijsku momčad.

Zadranin je u novu sredinu došao očito nespreman jer deset kola je dobio samo 24 minute, ali utakmica s Oostendeom mu je otvorila mjesto u momčadi. Naime, 24-godišnji napadač je tu večer ušao zadnjih 25 minuta pri minusu od dva gola i sa dva svoja pogotka donio svojoj momčadi bod, a sebi povjerenje trenera i javnosti.

Nakon tog susreta Perica je postao nezamjenjiv, a u sljedeće četiri utakmice zabio je isto toliko golova, s tim da se samo na jednoj nije upisao u strijelce i to protiv Club Bruggea, jer je trener izabrao zatvorenu taktiku s brzonogim Olingom u napadu pa je Perica dobio samo 12 minuta.

Bivši mladi reprezentativac ovoga ljeta bio je na meti Hajduka, no na kraju se nisu dogovorili jer je Bilima bio preskup, prenio je dalmatinskiportal.hr. Nemamo točnu informaciju o kojem se iznosu radi, ali nekako ne vjerujemo da bi taj ugovor bio veći od najvišeg platnog razreda u klubu.

Pitanje je koliko je ova odluka bila pametna za Hajduk, koji je kronično deficitaran baš na toj poziciji. U Splitu su se odlučili za Marina Jakoliša koji je dvije godine mlađi te nije dolazio na posudbu pa je kao takav dugogodišnje rješenje te se odluka donekle može opravdati. Međutim, Šibenčanin u dosadašnjoj seniorskoj karijeri ima tek 11 golova u čak 117 nastupa, što je za napadača katastrofalna statistika.

Naravno, može se i Marinu odčepiti pa da ga napokon krene gol te ga se možda isplati čekati, no u ovakvoj situaciji ipak smo dojma da je Perica veliki propust Hajdukove struke, jer je igrač koji bi odmah donio Splićanima golove, ali ponajprije onu potrebnu dubinu u napadu.

Stipe Perica je u kolovozu 2013. godine u transferu vrijednom 2,45 milijuna eura zadarske Stanove zamijenio Chelseajem, no u Londonu nije dobio svoju priliku, već se od tad seli po raznim europskim destinacijama. Svoje minute odrađivao je u NAC Bredi, Udineseu, Frosinoneu, Kasimpasi, a ove sezone je trebao biti veliko pojačanje na Poljudu, no umjesto toga stasiti napadač završio je u Mouscronu.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)


Tagovi

Stipe Perica

Ostale Vijesti