Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajdukov purger odlazi s istoka Europe, čeka se informacija o novom angažmanu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 14.01.22. | 16:57

Na Poljudu je proveo pune četiri godine…

Posljednji put smo o Tomislavu Kišu pisali kada je njegov Žalgiris osvojio prvenstvo u Litvi i tako gurnuo ovog bivšeg igrača Hajduka i još nekoliko mu kolega koji su svojedobno harali HNL-om u prvi plan. To je bilo krajem studenog. Kako se pokazuje, to je ujedno i posljednji trofej koji će Kiš podići sa Žalgirisem u ovom mandatu.

Prema pisanju dalamtinskog portala , 27-godišnjak odlazi iz Žalgirisa nakon tri godine što je proveo u njihovim redovima, s napomenom jednogodišnje posudbe u južnokorejskom Seongnamu. Kiš će zasigurno pamtiti svoju epizodu u Vilniusu. Osim tog prvenstva, Kiš je u sezoni 2018./2019. bio najbolji strijelac lige s sasvim respektabilnim brojem pogodaka – njih 27. Zbrojno, Kiš je zabio 39 pogodaka uz 16 asistencija u 75 utakmica koliko je odigrao u redovima litavskog prvaka.

Inače, u Hajduku je kroz četiri seniorske sezone upisao 42 nastupa uz devet postignutih pogodaka i tri asistencije. Karijeru je započeo u Dubravi, pa se prebacio u omladinski pogon Dinama, potom i Sesveta prije nego li je doveden u Split kako bi se razvio u Hajduku.

Osim bijelog dresa nosio je još i dres Zavrča iz Slovenije, Kotrijka, Gorice, Dugopolja, Cercle Bruggea i Soligroska iz Bjelorusije. Svjetski putnik.

Za sad nema informacija gdje će nastaviti karijeru..


Tagovi

Tomislav KišŽalgiris

Ostale Vijesti