privatni album
privatni album

Hajduk u susjedstvu našao krilo za budućnost iz Ukrajine, Bijeli su bili najbrži od 'velike četvorke', dogovor je jako blizu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 08:01

Za 18-godišnjeg ofenzivca koji je prošao Šahtarovu školu ima upita i inozemstva, no njega zanima igranje Lige prvaka mladih dogodine

Ono što je Germanijak prvi objavio, prije nešto više od tri tjedna, blizu je realizacije, u Hajduk bi trebao stići krilni napadač iz Ukrajine Danilo Riabec (18) koji je prošao Šahtarovu školu u kojoj je bio četiri godine, da bi potom prešao u redove četvrtoligaša, točnije člana Treće HNL Jug, nekadašnjeg hita hrvatskog nogometa Splita.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mladi ljevokrilni napadač kojega je vihor rata u Ukrajini doveo u Hrvatsku kada se čitava Šahtarova akademija preselila u hotel Zagreb na splitskom Duilovu, ostao je u Lijepoj Našoj i tražio priliku za igranje. Dobio ju je u juniorima Crvenih gdje je vrlo brzo trener Vedran Milović prepoznao talent i potencijala Ukrajinca, nastavio je njegov nasljednik Domagoj Boban, a nije dugo vremena prošlo da je Riabec postao standardni član prve momčadi Splita dok je trener bio Roko Kurtović, unuk legendarnog Tomislava Ivića.

Na juniorskim utakmicama pokazao se posebno u susretu s Hajdukom te zapeo za oko skautima Bijelih koji su ga nastavili pratiti i kada je počeo igrati seniorski nogomet i rješavati utakmice. Nije puno nastupa skupio za prvu momčad Crvenih, tek pet punih uz nekoliko ulazaka s klupe na početku, a pritom je postigao tri pogotka.

Krasi ga osjećaj za prostor, startna brzina, igra s obje noge te ulazak u završnicu na kojemu ima još prostora za napredak. Prema informacijama s kojima Germanijak raspolaže, jučer je napravljan prvi korak, odnosno sastanak na kojemu je mladom Ukrajincu kojemu je od velike pomoći u gradu pod Marjanom domaći čovjek Mario Ezgeta koji se brine da mu ništa ne fali, prezentirana uloga i ponuda da se zasad okuša u juniorskoj momčadi koja želi vratiti naslov te igrati iduće sezone ponovno Ligu prvaka mladih.

Općenito je Hajduk 'tanak' na krilnim pozicijama, pa bi se dolazak Riabeca mogao smatrati ulaganjem u budućnost, jer Akademija na čelu s Borom Primorcem, Goranom Sablićem te posebice Matom Radićem želi Riabeca na Poljudu. Dakako, treba riješiti odnose, odnosno papirologiju sa Splitom kako bi se prelazak ostvario.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Riabec je prerastao četvrti rang natjecanja, u Splitovoj Omladinskoj školi koja je poznata po dobrom radu, dodatno je napredovao i bio primijećen. Osim iz Hajduka, interes za Ukrajinca pokazivali su neki članovi Prve i Druge NL, ali i svi ostali iz 'velike četvorke', odnosno Dinamo, Osijek i Rijeka, a nudila mu se i opcija odlaska u Bochum ili Schalke 04, no krilnom igraču, Hajduk je sada najbolja varijanta, no valja pričekati da se sve bude i službeno.

Kroz juniorske utakmice na proljeće, ukoliko nastavi s dobrim igrama, mogao bi se nametnuti i za odlazak na pripreme prve momčadi predstojeće ljeto u kadru Mislava Karoglana. Nisu se slučajno brojni klubovi, pa tako i Hajduk, 'zagrijali' za Riabeca, koji bi u budućnosti mogao stopama Rokasa Pukštasa ili Nike Sigura koji su upali u prvu momčad iz juniora.


               


Tagovi

HajdukHajduk junioriDanilo RiabecRNK SplitBoro PrimoracGoran SablićRokas PukštasNiko SigurMislav KaroglanŠahtarHrvatska nogometna ligaUkrajina

Ostale Vijesti