privatni album
privatni album

Germanijak doznaje: Hajduk želi dovesti sjajnog mladog krilnog napadača iz Ukrajine

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 09:00

Danilo Riabec zapeo je za oko skautima Bijelih, ali i mnogim drugim klubovima

Jeste li čuli za ime Danilo Riabec? Vjerojatno niste, ako ne pratite RNK Split gdje je ovaj 18-godišnji krilni napadač iz Ukrajine nastupao u četvrtom rangu hrvatskog nogometa u seniorskom uzrastu, ali je prije toga odigrao i nekoliko utakmica za Crvene u juniorima gdje su ga u susretima s Hajdukom u kojima je pokazao izniman talent, zapazili skauti Bijeli te nastavili pratiti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Žele ga dovesti da se okuša na Poljudu, jer stvarno se radi o velikom talentu koji je nezadrživ na lijevom krilu. Odigrao je u 3. HNL Jug devet utakmica, šest od početka i zabio tri gola, ali je i oduševio potezima te tako skrenuo pažnju na sebe.

Produkt je Šahtarove akademije, jedne od boljih u Europi, a u Hrvatsku je stigao nakon što je počeo rat u Ukrajini. Isprva je samo trenirao i igrao prijateljske utakmice da bi došao u Omladinsku školu Splita gdje se brzo nametnuo do prve momčadi.

Sad bi mogao dalje, jer osim Hajduka, za njega se zanimaju i brojni klubovi iz Hrvatske, ali i inozemstva. Pred njim je sigurno obećavajuća karijera, a on osobno volio bi ostati u Hrvatskoj, naučio je jezik, prati naš nogomet.

E sad, hoće li to biti Hajduk ili neki drugi klub, pokazat će vrijeme, sigurno je da bi napretkom u viši rang postao zanimljiv i Ukrajincima za mlađe reprezentativne uzraste, a možda i hrvatskim mlađim kategorijama, jer se ovdje osjeća kao doma.



Tagovi

HajdukRNK SplitŠahtarHrvatska nogometna ligaDanilo Riabec

Ostale Vijesti