Josip Regović/PIXSELL
Josip Regović/PIXSELL

Hajduk u prvih 11 s adutom koji je već riješio Jadranski derbi

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 08:01

Prošlu utakmicu mladi Amerikanac počeo je na klupi, no sad bi trebao startati

Bit će promjena u sastavu Hajduka, u to nema sumnje, Mislav Karoglan sigurno će mijenjati postavu, a možda i sustav.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jadranski derbi s Rijekom je posljednje prilika da Hajduk oživi utrku za prvaka, jer za Rijekom zaostaje velikih sedam bodova, no pobjeda bi uzdrmanim Bijelima nakon tri domaća poraza dala kakva-takva krila da umanje štetu ispuhanih ambicija koje su kulminirale neredima na Poljudu i u gradu poslije druge pobjede Dinama u četiri dana.

Karoglan je nudio ostavku dan nakon utakmice, no predsjednik Lukša Jakobušić nije je prihvatio i sad trener mora izvući do kraja sezonu.

Bijeli su oslabljeni, nema Marka Livaje, još od ranije Darija Melnjaka i MIhaela Žapera, pa je bio prisiljen na alternative, dok treba vidjeti što je s Filipom Uremovićem, jer Zvonimir Šarlija ima tri žuta kartona. Osim toga i Ivan Lučić je branio s problemima u koljenu nakon što se ozlijedio Lovre Kalinić koji će preskočiti Rujevicu ove nedjelje zbog ozljede lakta.

Zato će Bijeli biti jači za Ivana Perišića koji je upisao prvih dvadesetak minuta za Hajduk u Derbiju, on je sigurno opcija za ulazak s klupe u drugom dijelu, jer ga treba dozirati.

A protiv Rijeke na otvaranju drugog dijela zapravo je počeo pad Hajduka kada je momčad Željka Sopića preokrenula na Poljudu i zasjela na prvo mjesto koje i dalje čuva.

Priznao je krivicu, preuzeo oddgovornosti i u konačnici ponudio ostavku Karoglan, a sada mora motivirati momčad za utakmicu u kojoj može zakomplicirati utrku za prvaka.

I stoga će u prvih 11 morati vratiti Rokasa Pukštasa, mladoga Amerikanca koji je klupski projekt, ali u posljednje vrijeme nije bio u optimalnoj formi. Međutim, njegovi ulasci u protivnički šesnaesterac i tajming za centaršuteve i udarce, mogle bi mu donijeti dimenziju više.

Je li vrijeme da Pukštas proigra, vrati se u formu s početka sezone kada je riješio najprije Dinamo u Zagrebu, a potom i Jadranski derbi? U toj utakmici se ozlijedio, ali je ipak odigrao do kraja da bi nakon nje propustio 11 susreta. Nije mu koljeno još uvijek kao što je bilo, ali se oporavio i nakon toga bio starter u svim utakmicama osim u Kupu s Varaždinom te u posljednjem Derbiju nakon kojega je sam trenirao na pomoćnom igralištu gdje ga je snimio otac, pa se taj video proširio društvenim mrežame i dospio u medije.

Nevjerojatna je volja u tog mladića za kojega su se po riječima sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa ove zime zanimali veliki europski klubovi, ali je odlučeno da nema prodaje, jer Hajduk je želio naslov prvaka po svaku cijenu.

Ove sezone je u ukupno 24 utakmice u svim natjecanjima postigao pet pogodaka i upisao dvije asistencije, a od njega se očekuje partija s inspiracijom, jer četvrrti poraz u nizu za Hajduk nije opcija, bez obzira koliko Rijeka bila dobra.



Tagovi

Rokas PukštasHajdukMislav KaroglanHNK RijekaJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti