Hajduk u bogatom derbiju slavio protiv Osijeka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.11.19. | 17:01

Borbena utakmica s puno golova i kartona.

Odigrana je utakmica 15. kola Prve HNL, u kojoj je Hajduk slavio protiv Osijeka rezultatom 3:2.

Osijek je bolje otvorio utakmicu i u prvih 15-tak minuta prijetio Ljubiću. No, Hajduk se nakon uvodne loše igre podigao i preuzeo inicijativu. Bolja igra Bilih je urodila plodom u 22. minuti, kad je Caktaš majstorski iskoristio dodavanje Jradija i lobom prebacio Ivušića za 1:0.

 

 

Nakon gola smo gledali čvrst i grub nogomet u kojem su prednjačili gostujući igrači za što su zaslužili tri žuta kartona. U 41. minuti Hajduk povećava prednost. Ljubić je izbio loptu sa svog peterca, a obrana Osijeka katastrofalno reagirala, posebno se istakao Silva, koji je uposlio Eduoka, koji je zabio za 2:0.

 

 

No, veselje domaćina nije dugo trajalo, jer je Osijek smanjio već nakon dvije minute. Gosti su odigrali akciju po desnoj strani, koja je završena udarcem, no Ljubić brani, ali obrana Hajduka ne reagira najbolje. Lopta dolazi do Žapera, koji sjajnim udarcem matira domaćeg vratara za 2:1.

 

 

Na početku drugog dijela gledamo presliku prvog. Osijek je ponovno bolje otvorio, ali ovaj put su i zabili. U 52. minuti obrana domaćih ne reagira najbolje te lopta dolazi do Marića, koji zabija s nekih 20-tak metara iz kosa i vraća Osijek potpuno u utakmicu.

 

 

U 72. minuti Hajduk ponovno vodi. Nejašmić je produžio loptu za Jradija, koji sjajno petom odigrava za Jaira, Brazilčev udarac blokira Ivušić, no nedovoljno jer lopta završava u mreži. Međutim, Jairo nakon gola radi glupost i u slavlju napucava korner zastavicu, za što mu sudac Pajač daje drugi žuti isključujući karton. Hajdukova klupa je poludjela na tu odluku, a najuporniji je bio mladi Vukušić, koji također zaslužuje crveni karton.

 

 

Pokušavali su gosti do kraja vratiti se još jednom , no obrana domaćih je otklonila sve opasnosti te je Hajduk upisao važne bodove.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Mirko MarićMihael ŽaperJairoSamuel Emem Eduok

Ostale Vijesti