Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Hajduk traži revanš i prvo mjesto, jači je za dva stožerna igrača (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.11.23. | 08:02

Bod u derbiju u Osijeku donio bi Bijelima čelnu poziciju

Iz kuta Bijelih ovo je jedna od utakmica koja može Hajdukov put okrenuti u jednom ili drugom pravcu. Gostovanje kod Osijeka i eventualna pobjeda, ali i remi, donose prvo mjesto, korak bliže prema tituli jesenskog prvaka. Splićani igraju na Opus Areni prvi put uz prijenos na MaxSportu 1 s početkom u 17 sati, taman lijepo zagrijavanje za utakmice Lige prvaka koje potom slijede.

Ono što je najvažnije za Hajduk jest da se nakon odrađenih suspenzija vraćaju dvojica stožernih igrača, Marko Livaja i Filip Krovinović. Ne treba ni posebno naglašavati koliko je Livaja bitan u igri Hajduka jer je prava napast za protivničke stopere, nerijetko na sebe veže po dva-tri igrača i tako otvara prostor drugima koji dolaze iz sredine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

To je ono što bi želio trener Hajduka Mislav Karoglan koji u dva mandata na klupi Bijelih još nema poraza, a nada se da će tako ostati i nakon ove srijede. Nije zanemarivo da je Osijek nedavno baš s novim trenerom Zoranom Zekićem slavio na Poljudu i smijenio Ivana Leku, predsjednik Lukša Jakobušić odlučio je vratiti stratega koji je na klupi bio prije njega i zasad mu rezultatski ide jako dobro. Ima dvije pobjede u prvenstvu i prolaz u Kupu, no nije do kraja zadovoljan kako se igra, želi mijenjati navike nekim igračima, a sebe još ne želi ocjenjivati, obećao je da će to napraviti nakon što odradi pripreme i odigra prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva. Spominjao je pozitivan rezultat, što između redaka znači da bi bio zadovoljan i remijem na teškom gostovanju s protivnikom koji je prošli vikend poražen kod Gorice koja je slavila 3-0 i malo prizemljila Osijek koji će sigurno zbog toga biti oprezan, premda i oni pobjedom mogu skočiti u borbu za sami vrh.

Povratak Krovinovića isto je jako bitan, za očekivati je da će kod novoga trenera dobivati malo više slobode, jer je kod Leka imao dosta posla u defenzivi čuvajući leđa superofenzivnom Dariju Melnjaku kojemu je operirano koljeno i nema ga do kraja sezone što je ogroman hendikep za Hajduk, jer njega je teško nadomjestiti. Krovinović će donijeti stabilnost, pitanje je hoće li igrati 'osmicu' ili 'desetku', no kako je u posljednje vrijeme često znao pucati i ubacivati, njegovo približavanje protivničkim vratima čini se kao logični potez novog trenera.

Karoglan očekuje agresivni Osijek koji će biti nošen publikom, jer stadion je rasprodan…

Bitno je da budemo pravi i odgovorimo na agresivnost. Bit će pun stadion, gdje ćeš bolji osjećaj. Pritisak je na obje momčadi, a nama je stalno. Oni će igrati pred punim stadionom i sigurno će ga biti. Kod nas je isto uvijek pritisak“, rekao je Karoglan u najavi.

Važna stvar je zaustaviti Ramona Miereza, neumornog napadača koji je bio jako opasan u prošlom susretu u Splitu, za njega će većinom biti zadužen Zvonimir Šarlija uz pomoć Filipa Uremovića

„Godinama igra dobro, pressing je igrač, drugačiji od ostali, dobar u skoku. Imamo plan kako ga zaustaviti, imamo dobre igrače iza“, Karoglanove su riječi o napadaču Osijeka.

Ovisno hoće li startati ili ući s klupe, prijetnja za Hajduk može biti i Mijo Caktaš koji je imao problema s ozljedom, zanimljiv će biti i duel na sredini Mihaela Žapera i Darka Nejašmića koji su na suprotnim stranama, igraju protiv bivših klubova, a opasan može biti i Vedran Jugović, na njega treba pripaziti jer je u velikoj formi.

Uglavnom, Hajduk traži revanš za nedavni poraz i želi zasjesti na prvo mjesto što bi bilo važno jer se za vikend sastaju Rijeka - Dinamo, dok Bijeli ugošćuju Varaždin.

Utakmica počinje u 17 sati (MaxSport1). Sudac je Ante Čulina iz Zagreba, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Dario Kolarević iz Zagreba, a četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Fran Jović iz Zagreba, a AVAR Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline.

OČEKIVANI SASTAV

Hajduk (4-2-3-1) 



Tagovi

NK OsijekHajdukMislav KaroglanZoran ZekićMarko LivajaFilip KrovinovićMihael ŽaperHrvatska nogometna ligaOpus Arena

Ostale Vijesti