Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Hajduk spreman pustiti Jakoliša, zainteresirana dva kluba iz HNL-a

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 08:03

Na Poljudu se nije nametnuo

Marin Jakoliš je jučerašnji poraz Hajduka protiv Zrinjskog ispratio ne s klupe, već s tribine. Jasna je to poruka novog trenera Jensa Gustaffsona koji polako dovršava “kadrovsku križaljku” ususret početku nove sezone koja počinje ovoga vikenda. Napadač od kojeg se puno očekivalo jednostavno nije pružio dovoljno, i sve se čini kako će sreću potražiti u novoj sredini, ali unutar HNL-a.

Kako prenosi Dalmatinski portal, nekadašnju devetku Bijelih žele Šibenik i Istra 1961. Hajduk navodno ne bi stopirao takav prelazak jer Jakoliš očigledno nije u prvom planu, a ima i ugovor do 2023. godine. Još kad se uzme u obzir da je uprava s Poljuda nedavno potpisala Slovenca Jana Mlakara, jasno je da za Jakoliša nema mjesta iako može igrati i na poziciji krilnog napadača. Šibenik je pokušao i prošle sezone doći do Jakoliša putem posudbe, no posao nikada nije bio do kraja realiziran.

Marin je u Hajduk stigao kao veliko pojačanje iz Austrije gdje je 22-godišnjak napustio redove Admire Wacker za 100 tisuća eura. Bilo je to u eri trenera Burića koji je i sam trenirao Admiru u trenucima kada je Jakoliš pokazivao kako zna igrati nogomet. Imao je uspješnu sezonu 2017./2018. Uz 28 nastupa , 5 pogodaka i 9 asistencija u austrijskoj Bundesligi. Spomenimo i kako je nogometno odgojen u Belgiji još tamo od tinejdžerskih dana kada je napustio svoj rodni Šibenik i krenuo put Mouscrona.

U Hajduku pak slaba ili nikakva statistika. U 51 odigranoj utakmici otkako je stigao na Poljud, Jakoliš ima samo 2 postignuta gola i jednu jedinu asistenciju. Usporedbe radi, skupio je više žutih kartona (4) nego što ima napadačkog učinka.

Bez obzira na sve brojke, Jakoliš želi ostati i boriti se za ulazak u prvu ekipu. S obzirom na konkurenciju koja ga čeka u svlačionici, teško da ćemo ga puno gledati na terenu.


Tagovi

Marin JakolišHajdukNK ŠibenikHNLMouscron

Ostale Vijesti