Germanijak
Germanijak

Hajduk remizirao u posljednjoj pripremnoj utakmici, Diamantakos promašio penal za pobjedu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 12:22

Gotove su austrijske pripreme, slijedi povratak u Split

Hajduk je u posljednjoj pripremnoj utakmici remizirao s 1:1 protiv mađarske Kisvárde.

Posljednju pripremnu utakmicu na austrijskim pripremama Hajduk je odigrao u Bad Blumau protiv Kisvárde. Mjesto je to gdje su bijeli trenirali za vrijeme priprema za nadolazeću sezonu. U ovoj utakmici Valdas Dambrauskas dao je priliku onima koji nisu igrali ili su imali manju minutažu u prethodnim susretima. Odlučio se u ovoj utakmici izaći u sastavu Subašić, Lovrencsics, Simić, Dimitrov, Čolina, Vuković, Atanasov, Ćubelić, Biuk, Šarić, Mlakar.

Prvo poluvrijeme pripalo je mađarskoj momčadi koja je povela golom Mešanovića u 29. minuti. Imali su oni i ranije nekoliko prilika u kojima je dobro intervenirao Subašić. S druge strane Hajduk nije ozbiljnije zaprijetio prema vratima Mađara. Kako bi se starim nogometnim žargonom reklo još uvijek su teške noge od priprema pa se Dambrauskas odlučio u drugom poluvremenu na izmijenjenu postavu.

Drugi dio počeli su Sentić, Lovrencsics, Dimitrov, Prpić, Čolina, Krolo, Atanasov, Kačaniklić, Biuk, Mlakar, Diamantakos, a pokazat će se to i dobrim potezom. Hajduk je s ovom postavom bio konkretniji prema naprijed, a Kisvárda se nije uspijevala nametnuti igrom od početka kao što je to bio slučaj u prvom dijelu.

Već u 50. minuti Hajduk je došao do izjednačenja nakon što je Lovrencsics probio po desnoj strani i ubacio na prvu stativu gdje je uletio Kačaniklić i petom spremio loptu mrežu. Nastavio je Dambrauskas s izmjenama u drugom dijelu pa je dao priliku da zaigraju Letaju, Brajkoviću, Eduoku, Zulić te Juriću-Petrašilu. Oni su ušli umjesto Čoline, Mlakara, Biuka, Dimitrova i Lovrencsicsa.

Do kraja su hajdukovci imali nekoliko šansi koje nisu iskoristili iz igre, a onda je 88. minuti srušen Letaj u kaznenom prostoru Mađara. Sudac je odmah pokazao na bijelu točku, a izvođač je bio Diamantakos koji je mlako pucao i nije zadao težak posao vrataru Kisvarde koji mu je obranio.

Odmah nakon utakmice uputili su se u Split gdje će u narednih nekoliko dana Dambrauskas s momčadi i stožerom izanalizirati sve ono što nije funkcioniralo u pripremnim utakmicama i pokušati 'ispeglati' za utakmicu Superkupa s Dinamom.

SASTAVI:

Hajduk:

1.poluvrijeme: Subašić, Lovrencsics, Simić, Dimitrov, Čolina, Vuković, Atanasov, Ćubelić, Biuk, Šarić, Mlakar.

2. poluvrijeme: Sentić, Lovrencsics(od 62' Jurić-Petrašilo), Dimitrov(od 62' Zulić), Prpić, Čolina(od 58' Letaj), Krolo, Atanasov, Kačaniklić, Biuk(od 62. Eduok), Mlakar(od 58' Brajković), Diamantakos

Kisvarda: Odintsov, Peteleu, Kravchenko, Vranjanin, Leoni, Melnik, Karabelyov, Camaj, Makowski, Navratil, Mešanović.


Tagovi

Germanijak u Austriji s HajdukomHajduk

Ostale Vijesti