Robert Matić / Hajduk.hr
Robert Matić / Hajduk.hr

Hajduk produžio ugovor Eduoku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 12:15

Nigerijski napadač želi na Poljudu dokazati svoju kvalitetu.

Samuel Emem Eduok potpisao je produženje ugovora s Hajdukom do ljeta 2023. godine. Pripremama prve momčadi Eduok se priključio sredinom tjedna, a novi ugovor potpisao je u Cavtatu, gdje Bijeli dočekuju prvu utakmicu u okviru priprema za početak nove sezone. 

Proteklu sezonu proveo je na posudbi u redovima turskog prvoligaša Konyaspor Kulübu nakon što je prethodno odigrao cijelu sezonu za Hajduk. 

Vrlo sam sretan što se ponovno vraćam u Split nakon 10 izazovnih mjeseci koje su iza mene. Želja mi je da iskoristim ovu pozitivnu energiju koja vlada u Klubu i povjerenje koje mi je ukazano od strane čelnih ljudi Hajduka. Jedva čekam ponovno istrčati na teren u Hajdukovom dresu i dokazati svoju vrijednost. Želim pomoći momčadi i Klubu te prije svega razveseliti ove divne navijače koji su mi davali potporu sve ovo vrijeme“, izjavio je Eduok nakon potpisa novog ugovora. 

Produženju ugovora sa Samuelom smo pristupili na jedan drugačiji način. Ovim putem želim se zahvaliti igraču i njegovom agentu koji su pokazali razumijevanje za trenutnu situaciju koja vlada u čitavom nogometnom svijetu i prilagodili se novim uvjetima ugovora. Na taj način su pokazali da im je stalo do Kluba. Osobno vjerujem u njegove igračke kvalitete i sposobnosti i siguran sam da će nam biti veliko pojačanje za iduću sezonu“, istaknuo je sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius

U bijelom dresu 27-godišnji napadač do sada je upisao ukupno 32 službena nastupa, a pri tom je postigao 11 pogodaka uz tri asistencije. Posljednju utakmicu za Hajduk odigrao je 25. srpnja 2020. godine na gostovanju kod Intera u Zaprešiću gdje su Bijeli slavili rezultatom 4:1. Eduok će kao i u svojoj prvoj sezoni nositi dres s brojem 11.

Samuel Eduok je potpisivanjem novog ugovora izašao u susret Hajduku. Bijelu su Nigerijcu po starom ugovoru isplaćivali 700 tisuća eura godišnje, a Eduok je sad pristao da se taj iznos razvuče do ljeta 2023. godine.

Drugim riječima, Hajduk ovo produženje neće koštati ništa, a vezali su napadača dodatnom godinom.

 


Tagovi

HajdukSamuel Emem Eduok

Ostale Vijesti