Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk je zaboravio kako je primiti gol, može li to Osijek promijeniti? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.05.23. | 08:00

Utakmica 34. kola igra se s početkom u 17 sati

Danas s početkom u 17 sati (MaxSport 1) igra se utakmica 34. kola Prve HNL, Hajduk na Poljudu dočekuje Osijek u susretu koji nema neki osobiti natjecateljski naboj, jer Bijeli su sigurno drugi, dok je klub iz grada na Dravi na dobrom putu za izboriti poziciju koja vodi u Europu. Nekako se čini da je Osijeku važnija utakmica kako bi cementirao treće ili četvrto mjesto i bio siguran da će se na Pampasu iduće sezone igrati europske utakmice.

Hajduk je u pozitivnom nizu, četiri utakmice nema primljenog gola, vratar Ivan Lučić, sačuvao je u seriji mrežu čistom zajedno s obranom u kojoj su igrali stoper na posudbi Chidozie Awaziem i Toni Borevković. Trener Ivan Leko je zadovoljan što napokon na treninzima imao 20 igrača te što se oporavio Anthony Kalik, počeo trenirati, dok bi se Luka Vušković nakon odmora mogao priključiti idući tjedan.

Peta je ovo međusobna utakmicu ovih dvaju klubova ove sezone, Hajduk je tri puta bi bolji, dvaput u prvenstvu te jednom u Kupu na zahtjevnom gostovanju, dok je Osijeku pripao prvi susret s početka sezone u Gradskom vrtu.

Prije ovog dvoboja prvi je medijski nastup otvorio Stjepan Tomas, trener Osječana koji je rekao da neće imati problema s Hajdukom ukoliko njegova momčad uđe u utakmicu kao u prošlom kolu s Dinamom. Leko je odmah uzvratio, ali bez pretjerane žestine, smireno, jer s Tomasom se poznaje još od dana iz mlade reprezentacije.

„Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Meni je s jedne strane i dobro da svaki trener vjeruje u svoju ekipu. Na nama je isto da gledamo sebe. Ako nastavimo biti organizirani, disciplinirani i fokusirani, imamo šansu da pobijedimo. Svi momci su maksimalno koncentrirani, znaju koliko nam je bitan svaki trening i svaka utakmica. Nema rasterećenosti, to u velikom klubu i profesionalnom sportu ne postoji. Napravit ćemo sve da budemo dobri u svakom segmentu igre”, rekao je Leko u najavi.

Još je pohvalio Miju Caktaša, nekadašnjeg igrača Hajduka koji sada brani boje Osijeka.

„Caktaš je sigurno među tri najbolja igrača Osijeka. Ima gol, asist. On je igrač s brojevima.”

S druge strane Tomas je u pozitivno nizu, njegov dolazak podignuo je Osijek te također ne zna za okus poraza otkako je u Gradskom vrtu, no zna da će za bod(ove) protiv Hajduka trebati nešto malo više na terenu. Zanimljivo je da su na put otišli zrakoplovom te ostaju u Dalmaciji sve do nakon dvoboja sa Šibenikom.

Očekivani sastavi:

Hajduk (4-2-3-1):

Osijek (4-2-3-1):

„Spremni smo na sve. Znamo formulu i način na koji ćemo igrati, taktički smo spremni i ako provedemo u djelo sve ono na čemu smo radili ovih dana, vratit ćemo se s pozitivnim rezultatom”, smatra Tomas.

Komparirao je Dinamo i Hajduk…

„Oba kluba su kvalitetna, Dinamo ima za nijansu bolje pojedince ali Hajduk je dobar kao momčad. Otežavajuća okolnost za nas je što nisu primili gol četiri utakmice, ali znamo način kako da to probijemo”.

Kako je Leko govorio o Caktašu, tako s Tomas dotaknuo Marka Livaje

„Livaja je jedan od najboljih igrača lige i Hajduk puno ovisi o njemu. Cilj je spriječiti mu protok lopte kako ne bi razigravao momčad. Tu su Sahiti, Mlakar i Krovinović koji igraju dobro u zadnje vrijeme. Dobro stoje kao momčad na terenu. No, ponavljam, trebamo ući disciplinirano i agresivno kao protiv Dinama. Ako tako uđemo, ne bismo trebali imati velikih problema”, poručio je Tomas.

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline, a četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Jerko Crnčić iz Vrbovca.



Tagovi

HajdukNK OsijekPrva HNLIvan LekoStjepan TomasMarko LivajaMijo Caktaš

Ostale Vijesti