Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Stjepan Tomas: "Bod na Poljudu bio bi dobar, ali idemo po sva tri"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 10:00

Osijek putuje u Split na noge Hajduku pa ostaje ondje do sljedećeg petka kada ih čeka dvoboj protiv Šibenika.

Nakon “nule” s Dinamom, pred Osijekom je novi izazov. Prvo od tri finala za momčad Stjepana Tomasa je na Poljudu. Dvoboj s Hajdukom na rasporedu je u subotu u 17 sati. A da u Gradskom vrtu ništa ne prepuštaju slučaju svjedoči fakt da se u Split putuje avionom i da se ostaje u Dalmaciji do sljedećeg petka kada se igra protiv Šibenika.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Stanje u momčadi je jako dobro”, rekao je u najavi utakmice Stjepan Tomas koji ne krije izuzetan respekt prema Hajduku. Smatra kako je riječ o pravoj momčadi koja se diže iz utakmice u utakmicu i da njegove igrače čeka težak posao na Poljudu.

“No, spremni smo na sve. Znamo formulu i način na koji ćemo igrati, taktički smo spremni i ako provedemo u djelo sve ono na čemu smo radili ovih dana, vratit ćemo se s pozitivnim rezultatom”, smatra trener Osijeka koji je dodao kako se ova utakmica neće previše razlikovati od sudara s Dinamom prošli vikend.

“Oba kluba su kvalitetna, Dinamo ima za nijansu bolje pojedince ali Hajduk je dobar kao momčad. Otežavajuća okolnost za nas je što nisu primili gol četiri utakmice, ali znamo način kako da to probijemo”.

Naravno da niti jedna najava utakmica s Hajdukom ne može proći bez pitanja o Marku Livaji… Nije mogla niti ova.

“Livaja je jedan od najboljih igrača lige i Hajduk puno ovisi o njemu. Cilj je spriječiti mu protok lopte kako ne bi razigravao momčad. Tu su Sahiti, Mlakar i Krovinović koji igraju dobro u zadnje vrijeme. Dobro stoje kao momčad na terenu. No, ponavljam, trebamo ući disciplinirano i agresivno kao protiv Dinama. Ako tako uđemo, ne bi trebali imati velikih problema”.

Činjenica da je Hajduk rasterećen što se tiče HNL-a i da bi im fokus mogao biti na Kupu nije nešto za čim će se voditi Stjepan Tomas.

“I za Dinamo smo mislili da su isto rasterećeni pa su stigli ovdje s prvom ekipom. Tako će biti i u Splitu. Tražit će Hajduk tri boda”.

Trener Osijeka naglasio je kako želi svih devet bodova u posljednje tri utakmice HNL-a odnosno treće mjesto koje vodi u Europu. Upravo zbog toga je proglašena mobilizacija na svim klupskim razinama. Činjenica da ostaju u Dalmaciji je u službi te odluke…

“Ne bi bilo dobro da se vraćamo pa opet idemo u Šibenik. Moramo biti fokusirani i iskoristiti to vrijeme. Vodim 22 igrača, moramo i trenirati dolje”, završio je Tomas otkrivši kako je zadovoljan defenzivnim segmentom svoje momčadi, ali da tu ima prostora za napredak. Baš kao i prema naprijed.

“Bod? Bio bih zadovoljan ali idemo na sva tri. Igrači moraju biti svjesni da nas zanimaju samo sva tri boda”.

A trenerove riječi prisnažio je Šime Gržan koji se vraća u momčad nakon ozljede…

“Puno je bolja atmosfera u momčadi nakon prekida loše serije. Vratili smo se na pravi kolosijek, počeli pobjeđivati i nadam se da ćemo tako i nastaviti”, rekao je Gržan koji se nada nastupu na Poljudu.

“Spreman sam. Lijepo je igrati tamo, u funkciji sam momčadi i što god treba - tu sam”, poručio je Gržan.



Tagovi

Stjepan TomasŠime GržanNK OsijekHajdukHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti