Reuters
Reuters

Guardiola 'pikirao' Atleticovog veznjaka slavnog argentinskog prezimena, a kojeg je nahvalio Toni Datković

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 17:13

Za matični klub upisao je tek dva nastupa.

Nakon dovođenja Matea Kovačića i (gotovo sigurnog) dovođenja Joška Gvardiola, sljedeća Guardiolina meta je, tvrdi Relevo.com, Rodrigo 'Roro' Riquelme, mladi španjolski reprezentativac i rođeni Madriđanin koji je cijeli omladinski staž proveo u Atletico Madridu, a sa seniorskim nogometom suočio se na posudbama u Bournemouthu, Mirandesu i posljednju sezonu u Gironi. Za seniore Atletico Madrida upisao je tek dva nastupa, no riječ je o tehnički iznimno nadarenom ofenzivcu koji može pokriti praktički sve napadačke pozicije u momčadi i iznimno je zainteresirao Pepa Guardiolu. Prema Transfermarktu vrijedi 12 milijuna eura, no City je, tvrdi Relevo ponudio 15 milijuna eura uz šest milijuna bonusa, što je Atletico odbio.

Rojiblancosi rekli su da vrijedi 35, no čini se da bi se klubovi mogli dogovoriti za iznos od 25 milijuna eura, četiri milijuna manje od odštete koju je City platio Chelseaju za Matea Kovačića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Taj dečko kao da ima motor u sebi, sjajan igrač. Zajedno smo igrali u Mirandesu, ali iako ispočetka nije djelovao da je baš toliko dobar, kako je vrijeme odmicalo i kako se on prilagodio na novu sredinu i novog trenera, tako je postajao sve bolji i bolji. Pratim njegov igrački razvoj, prvu utakmicu je ušao s klupe, a nadam se da ga ovaj put izbornik neće koristiti. Ne znam kakvi su drugi, ali za tog dečka znam da je fenomenalan igrač. S tim da ne smijem zaboraviti naglasiti kako on ima još puno prostora za napredak i kako ono najbolje od njega tek dolazi.”, rekao je u nedavnom intervjuu za Germanijak Toni Datković.

Riquelme ima ugovor s Atleticom do 2028., a odštetna klauzula iznosi 60 milijuna eura. U svojoj dosadašnjoj karijeri već je zabio 25 pogodaka uz 22 asistencije, a trenutno se nalazi sa Španjolskom na U21 euru u Gruziji i Rumunjskoj.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rodrigo RiquelmeAtletico MadridPep GuardiolaManchester City

Ostale Vijesti