Grupa B: Wales uništio Rusiju i osvojio prvo mjesto, Engleska i Slovačka bez golova

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.06.16. | 23:11

Wales je došao na prvo mjesto skupine.

Samo Gareth Bale? Limitirani? Klasični Otočani? Neće biti! Wales je pobjedom nad Rusijom od 3:0 osigurao prolazak u nokaut fazu svog debitantskog Europskog prvenstva! I ne samo to, već je to učinio s prvog mjesta grupe B završivši ispred Engleske i Slovačke i tako svima dao do znanja da se na njega, u pravom smislu nadimka Zmajevi - mora ozbiljno računati! Rusi s druge strane pakuju kofere već poslije prve faze...

Wales je uoči ovog prvenstva djelovao kao momčad koji će ovisiti isključivo od jednog čovjeka - Garetha Balea. Ipak, to se večeras pokazalo kao netočno. Glavni čovjek na terenu bio je Aaron Ramsey koji je gospodario sredinom terena, ali je i pokazao kakvu realizaciju ima kada je u 11. minutu na fantastično dodavanje Joea Allena, nogometaša Liverpoola, samo bocnuo loptu i lijepo savladao Igora Akineejeva, ali i kakvo dodavanje ima kada je u 67. minuti asistirao Balu kod trećeg gola.

Kako su u drugoj utakmici Engleska i Slovačka odigrali bez pobjednika, onda je Wales osigurao prvo mjesto u skupini u povijesnom nastupu na Europskom prvenstvu.

Roy Hodgson je večeras ubacio 6 novih igrača u prvu postavu, a eksperiment mu je djelimično uspeo. Engleska je za razliku od prva dva kola, kada se namučila, s ispremiješanom momčadi večeras izgledala mnogo bolje, a da su napadači Gordog Albiona imali malo više koncentracije i rezultat bi sigurno bio mnogo bolji od mršavih 0:0 protiv Slovačke na zatvaranju takmičenja u grupi B.

Remi je zadovoljio obje strane koje će osminu finala dočekati na drugom, odnosno trećom mjestu, iza Walesa, a imena protivnika u nokaut fazi saznat ćemo po završetku ostalih utakmica u preostale četiri grupe. Jasno je da će teži posao imati Slovaci, koje kao trećeplasiranu momčad očekuje okršaj s nekim od prvoplasiranih momčadi iz neke od ostalih grupa, dok će Englezi kao drugoplasirani igrati sa drugoplasiranim iz grupe F (u ovom trenutku to je Island).

Grupa B, 3. kolo:

Engleska – Slovačka 0:0
Rusija – Wales 0:3 (Ramsey 11', Taylor 20', Bale 67')

 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

nogometna reprezentacija WalesaEngleska nogometna reprezentacijaRuska nogometna reprezentacijaSlovačka nogometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo u nogometu 2016

Ostale Vijesti