REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Graham Potter više nije trener Chelseaja!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 21:30

Boehly je imao strpljenja koliko je mogao, ali jučerašnji poraz od Ville bila je kap koja je prelila čašu.

Na službenim stranicama Chelseaja u nedjelju navečer je osvanula vijest kako Graham Potter više nije trener Plavaca. Drugi najskuplji trener u povijesti nogometa je otkaz dobio nakon subotnjeg poraza od Aston Ville, s tim da se o njegovom možebitnom odlasku pisalo i pričalo već neko vrijeme.

Chelsea je ove sezone srušio sve moguće rekorde kad je riječ o ulaznim transferima. Nijedan klub u povijesti nogometa nije potrošio ni približno tako velik novac kao što je to napravio Chelsea u sezoni 22./23. Iako su u klub stigli neki svjetski priznati igrači koji sami po sebi garantiraju određenu kvalitetu, rezultat je izostao, a nakon niza prilika koje je dobio od Boehlyja i ostatka društva, američki vlasnici više nisu mogli gledati kroz prste Grahama Pottera te su mu se puno prije kraja sezone odlučili zahvaliti na suradnji.

Na službenim stranicama kluba stoji kako će vršitelj dužnosti glavnog trenera do daljnjeg biti Bruno Salto.

“U ime cijelog kluba zahvaljujemo Grahamu na svemu što je učinio otkako je postao trener Chelseaja. Imamo veliko poštovanje i mišljenje prema njemu kao osobi i treneru. S velikim intergritetom je vodio naš klub te je ovakav ishod veoma razočaravajući za nas”, stoji u službenoj objavi koju potpisuju Boehly i Eghbali.

Julian Nagelsmann navodi se kao najveći favorit za mjesto glavnog trenera kluba.




Tagovi

Graham PotterChelseaPremier liga

Ostale Vijesti