Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Gradonačelnik Rijeke: „Ako postoji interes za izgradnju Kantride, dozvole mogu biti izdane sutra“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.10.22. | 13:03

Filipović je dodao kako ne zna zašto bi Rijeka bila izostavljena ako se grade stadioni u Zagrebu i Splitu…

„Svugdje je lijepo, ali kući je najljepše“, najčešći je opis ispod fotografija navijača Rijeke kada posjete Kantridu. Iako je Rujevica u svemu 'space shuttle' za sve ono što je imala Kantida, nepotrebno je isticati koliko bi Riječanima značila izgradnja novog stadiona podno stijena. Nogometni klub Rijeka nije u mogućnosti sama financirati izgradnju, trenutno je popriličan problem i vraćanje kredita koji se podigao za izgradnju Rujevice, ali nakon što je premijer Andrej Plenković rekao da će država graditi nove stadione u svim većim hrvatskim gradovima, Riječani opet sanjaju da bi se mogli vratiti 'kući'.

Gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović, zasad ističe kako još uvijek nije dobio nijedan poziv na tu temu…

„Nisu su nas do sada iz Vlade kontaktirali! Ako nas ne kontaktiraju, nastojat ćemo mi njih kontaktirati, jer ne znam zašto bi Rijeka bila izostavljena ako se grade stadioni u Zagrebu i Splitu. Ako se već obećava na sve strane, ne znam zašto smo mi izostavljeni iz te priče. Osijek gradi svoj stadion, kod nas je izgrađen stadion na Rujevici, ako postoji interes za izgradnju stadiona na Kantridi, dozvole mogu biti izdane sutra! Ako je Vlada toliko zainteresirana za dobrobit nogometa, nemam ništa protiv toga da s njima sjednemo ako postoje sredstva za izgradnju stadiona“, govori gradonačelnik čije riječi prenosi Sportcom.

Kad je bilo zainteresiran za gradnju stadiona na Rujevici, birokracija i papirologija stvarali su velike probleme,

„Sve je Kantridi čisto jedan kroz jedan“, kratko i jasno dodaje riječki gradonačelnik.

Podsjetimo, stadion na Rujevici službeno je otvoren 2. kolovoza 2015. godine protiv Lokomotive (3:1), a prvi pogodak u službenoj utakmici u 'novom domu NK Rijeke' postigao je današnji lijevi bek Osijeka Marin Leovac. Posljednju službenu utakmicu na Kantridi Rijeka je odigrala 19. srpnja kad su u 2. kolu HNL-a remizirali 3:3 sa Slaven Belupom. Posljednji pogodak na 'staroj Kantridi' u službenoj utakmici NK Rijeke zabio je tadašnji napadač Slaven Belupa i bivši napadač Rijeke Sandi Križman koji je u 88. minuti postavio konačan rezultat. (I.A.S.)

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo, 18.00

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

KantridaRujevicaMarko Filipović

Ostale Vijesti