Gotovo: Poznato u kojem klubu Oliver Giroud nastavlja karijeru

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 24.04.20. | 17:50

Pisalo se kako će sigurno otići s Otoka, ali izgleda da se to neće dogoditi.

Iako je ove sezone skupio svega devet nastupa u Premier ligi te su mnogi mislili kako igra svoje posljednje utakmice u dresu Plavaca, klub je odlučio produžiti suradnju s 33-godišnjim Francuzom koji je na Stamford Bridge stigao u siječnju 2018. godine iz Arsenala za 17 milijuna eura.

Giroud, iako je na vječnoj ljestvici strijelaca francuske reprezentacije zauzima visoko treće mjesto, jedan je od najosporovanijih nogometaša današnjice. Iako nije riječ o tipičnom „gol igraču“, Giroud jako puno radi za momčad, a to je nešto što treneri iznimno cijene. Primjerice, na SP-u u Rusiji Giroud je bio glavni napadač Tricolora, ali na cijelom prvenstvu nije uputio niti jedan udarac prema suparničkim vratima. S druge strane, ovaj stasiti napadač na sebe je konstantno vezao dva stopera što bi osiguravalo više prostora za njegove krilne napadače Kyliana Mbappea i Antoniea Griezmanna.

Poznati talijanski transfer guru Gianluca Di Marzio dodaje kako je Chelsea i dalje u kontaktu s krilnim napadačem Napolija Driesom Mertensom kojeg vide kao idealnu zamjenu za Brazilca Williana koji gotovo pa sigurno napušta klub.

Bilo kako bilo, Giroud će potpisati novi jednogodišnji ugovor, a službena potvrda kluba očekuje se u narednih nekoliko dana.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiDries MertensOlivier Giroud

Ostale Vijesti