Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Gotovo je! Mateo Kovačić je novi igrač Manchester Cityja!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 20:21

Nakon što je jutros prošao liječnički, očekuje se da će Manchester City uskoro objaviti da je Kovačić potpisao za klub

Mateo Kovačić potpisao je ugovor s Manchester Cityjem do 2027. godine, javlja Robert Matteoni iz Sportskih novosti. Hrvatski će veznjak tako zamijeniti Stamford Bridge Etihadom u poslu vrijednom oko 30 milijuna funti. Od toga 25 odmah i pet dodatnih u bonusima, prema pisanju stranih medija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, hrvatski veznjak je ulazio u posljednju godinu svog ugovora s Chelseajem, a Bluesi su odlučili zaraditi na Vatrenom nakon što su potrošili više od 600 milijuna funti u sezoni 2022./23. Financijsku korist od ovog posla imat će i Dinamo. Naime, prema propozicijama UEFA-e igračevi matični klubovi, odnosno oni u kojima je bio od 12. do 23. godine, imaju pravo na pet posto od svakog transfera, a Dinamo prema tom pravilu ima pravo na dva posto od transfera pa će tako dobiti najmanje 600 tisuća eura.


Nakon što je jutros prošao liječnički, očekuje se da će Manchester City uskoro objaviti da je Kovačić potpisao za klub, a veznjak će se tada upoznati sa svojim novim suigračima uoči nove sezone.

Kovačić je na Stamford Bridgeu od dolaska iz Real Madrida - u početku na posudbi - u ljeto 2018. - prije nego što je godinu dana kasnije za 40 milijuna funti potpisao za stalno. Hrvatski reprezentativac osvojio je četiri velika trofeja tijekom svog vremena u Chelseaju - uključujući svoju četvrtu Ligu prvaka 2021. godine - dok je za klub upisao 221 nastup.

Podsjetimo, City je ove sezone osvojio famozni treble - postao je prvak Engleske, osvojio FA Cup i kao šlag na tortu dodao i trofej Lige prvaka. Kada takav klub odabere igrača, teško da više itko može prigovoriti. Ovim potezom Mateo Kovačić će ušutkati i najveće kritičare. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mateo KovačićChelseaHrvatska nogometna reprezentacijanogometni transferiGermanijak transferitransfer blogManchester City

Ostale Vijesti