Gospodar Otoka: Aguero povijesnim hat-trickom potjerao Villine navijače sa stadiona

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 19:21

Ogromna pobjeda Manchester Citya s argentinskim rekorderom u prvom planu.

Nogometaši Manchester Citya deklasirali su Aston Villu u 22. kolu Premiershipa. Nakon što je Watford ranije danas pobijedio Bournemouth zabivši im tri komada, branitelji naslova prvaka Engleske utrpali su domaćinu na Villa Parku dvostruko više. Semafor je nakon 90 minuta igre pokazivao 6-1 za Građane, a prvo ime susreta definitivno je bio rekorder Sergio Aguero.

Osim što je Argentinac postigao hat-trick (28', 57', 81'), ujedno je postao stranac s najviše postignutih golova u povijesti Premiershipa. Ovo mu je bio 158. gol u engleskom prvenstvu, čime je prestigao Thierrya Henrya na listi strijelaca koji ima 156 golova na svom kontu.

Međutim, nije to jedini rekord. Sjajni 31-godišnji napadač došao je na ovoj utakmici do svog 12. hat-tricka u Premiershipu čime se na vrhu i te ljestvice našao s još jednom legendom, Alanom Shearerom. Po pitanju ukupne ljestvice strijelaca izjednačio se na četvrtom mjestu s Frankom Lampardom.

Osim što planira legendarnog veznjaka, danas i trener Chelseaja, prestići po broju golova, približio mu se po još jednoj stavci. Naime, duet Lampard-Drogba je duo koji je između sebe (asistencija+gol) došao do 24 pogotka u Premiershipu, dok je Aguero trenutno s Davidom Silvom koji mu je asistirao za peti gol došao do brojke 21.

Mnoštvo brojeva, ali vrijedi ih spomenuti kada je ovakva igračka veličina u pitanju.

 

 

 

 

Preostale golove na utakmci zabili su Riyad Mahrez, kojemu je Aguero 'ukrao show', jer je Alžirac postigao prva dva gola na utakmici (18', 24'), dok je jedan zabio i Gabriel Jesus (45+1'). Jedini gol za poražene upisao je Anwar El-Ghazi u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela.

Treba spomenuti kako su navijači Ville već u 29. minuti utakmcie masovno krenuli napuštati stadion, kada je Aguero postigao svoj prvi, a Cityev treći gol na utakmici. Susret je okončan s osjetno manjim brojem gledatelja na Villa Parku.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Gabriel JesusRiyad MahrezSergio Aguero

Ostale Vijesti