REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Gospa je ostala neodlučna: Milan i Inter priuštili sjajnu predstavu s čak dva jedanaesterca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 07.11.21. | 22:22

Milan je u fotofinišu bio blizu pobjede, ovako ostaje samo remi.

Zanimljivo, Inter i Milan ne mogu jedno bez drugog ni na tablici Serie A. Osim što dijele stadion, ova dva talijanska giganta su susjedi i na tablici, pa nas je tako današnji Derbi della Madoninna počastio okršajem druge i treće momčadi Serie A. Stefano Pioli i Simeone Inzaghi trenutno su hit u gradu jer je grad Milan napokon ucrtan u kartu jakih nogometnih destinacija nakon dugog niza stagnacije. Današnji derbi je navijačima donio sve ono što su klubovi priželjkivali, premda nismo dobili pobjednika. Utakmica je završila rezultatom 1:1. Možda i najpošteniji ishod.

Što se postava tiče Ibrahimović je predvodio Milan s 40 godina na leđima, leđa su mu s lijeve i desne strane držali Leao i Diaz. Naš Ante Rebić je susret započeo na klupi. Kod Intera nije bilo iznenađenja, Brozović je zauzeo svoju poziciju u srcu veznog reda, dok je Perišić igrao svoju prirodnu poziciju lijevog krilnog napadača.

Utakmica je krenula uz skromno ispitivanje snaga, no već smo u devetoj minuti vidjeli prvu opasnu situaciju pred vratima rumunjskog vratara Tatarusanua. Frank Kessie je u šesnaestercu sapleo Calhanoglua, koji traži jedanaesterac. Sudac Doveri je bio odmah od prvog trena sklon svirati penal, no ovako važan i velik susret iziskuje ako treba i trostruku provjeru. VAR soba je potvrdila ono što je bilo očito od samoga starta.

Suprotno uvaženom mišljenju da onaj tko je izborio jedanaesterac ne puca penal, turski reprezentativac je uzeo loptu u ruke i preuzeo odgovornost. Stadion je naravno podemonio, Milan je danas službeno bio domaćin, a Calhanoglu je, kao mnogi vjerojatno znaju, ovog ljeta prešao baš iz Milana u Inter. Gol za 1:0 pronađite OVDJE.

Milan se relativno brzo trgnuo od početnog šoka i za 7 minuta uzvratio. Prije gola, izdvajamo pokušaj Leaoa koji je opalio loptu s dobrih 25 metara, samo da bi veteran s gola Nerazzzurra Samir Handanovič mirno uhvatio loptu u ruke.

A onda, izjednačenje. Iako je službeno riječ o autogolu De Vrija, gol je tehnički zabio bivši igrač Chelseaja Tomori. Sve bolji Tonali je izveo slobodan udarac koji precizno prati Tomori, a u čitavoj toj guživ nakon udarca, strijelac je na kraju službeno igrač Intera. Gol vrijedan izjednačenja pronađite OVDJE.

Iako smo u prvih 20 minuta vidjeli dva gola, napadačke opcije obje ekipe su ostale u potpunosti odsječene. Od Ibrahimovića nismo vidjeli ništa, a ni Džeko se nije baš iskazao, obrana Milana je uspješno neutralizirala njegovu prisutnost. Slab je bio i Lautaro Martinez, a da postane najslabija karika prvog poluvremena, pobrinuo se u 25. minuti.

Sudac Dovari je opet dosudio jedanaesterac i to potpuno opravdano. Ballo Toure je zaboravio na Darmiana koji ga je pretrčao u šesnaestercu pa je prekršaj s leđa bio jedino rješenje. Sudac je dao žuti karton igraču Milana, i bez VAR provjere dosudio penal.

Zanimljivo, Inter se odlučio promijeniti izvođača jedanaesterca. Umjesto Calhanogloua koji je pucao i zabio prvi put, za penal #2 na utakmici se pobrinuo Lautaro Martinez. Argentinac zapucao u desnu stranu, a Rumunj Tatarusanu je obranio udarac što je bacilo stadion u delirij. Obranu pronađite OVDJE.

Moramo priznati da je u prvom poluvremenu Milan bio bolji. Rossoneri su uglavnom preko krila pronalazili više prostora za ravlačenje suparničke obrane, u 34. minuti je još jedanput Leao, no Handanović je danas skoncentriran.

Učinilo nam se da Inter iz igre ne može napraviti puno. Milan je držao posjed, a kada nije bilo posjeda, bilo je pritiska koji je redovito brzo oduzimao loptu plavo-crnim dresovima. Ipak, pomalo iznenađujuće, Inter je zatvorio prvo poluvrijeme s dvije velike šanse. Prvo je dobra napadačka kombinacija iznjedrila poziciju za šut Barelli koji puca na prazna vrata, no tragičar Toure postaje junak i čisti loptu s crte. Samo minutu kasnije, puca Martinez, lopta odlazi malo pokraj gola. Sve uz svemu, više nego zanimljivo prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme je krenulo skromno, prvih deset minuta nismo vidjeli puno uzbuđenja za razliku od prvog poluvremena gdje je od prve minute sve prštalo od pokušaja, prekršaja i jedanaesteraca. Milan je pokušavao preskočiti sredinu dugim loptama, dok je Inter uglavnom čekao da se Milan taktički na terenu razdvoji na dvije cijeline nakon napada i izgubljene lopte. Jednu takvu situaciju pamtimo iz 53. minute, pucao je Martinez, no netko od defenzivaca je skrenuo loptu u korner.

Pokušavao je i Perišić, uglavnom preko krila centaršutevima, bez svojeg prepoznatljivog slaloma kojim je puno puta lomio protivnike. Pamtimo dobru priliku iz tog perioda, Inter je uspio preko Džeke uputiti oštru i opasnu loptu u peterac, Calhangolua su dijelili centimetri od drugog pogotka na utakmici. Spomenimo kako je u igru u drugom dijelu ušao i naš Ante Rebić zamijenivši Leaoa.

Inače. Inter je drugi dio utakmice otvorio domaćinski. Kako je Milan dominirao u prvom, tako je Inter prvih petnaest minuta drugog poluvremena držao konce igre, tjeravši igrače Milana u duboki blok što je ostavilo prostora Barelli i Brozoviću da s više slobode potraže pukotine u obrani Rossonera.

Takve obzervacije su bile jasno vidljive na statistici. U drugom dijeli je Inter od 46., do 70. minute imao 63% vremena loptu u nogama, Ipak, priča o zatvorenim prilazima iz prvog poluvremena je ostala istinita . Vratari obje ekipe su bili prilično nezaposleni u drugom dijelu susreta. Komentator danas gotovo da nije spominjao Ibrahimovića. Šveđanin je do posljednje četvrtine susreta ostao na 27 dodira s loptom. Lautaro je bio tek nešto bolji, no ni on se nije baš dobro proveo na terenu.

Sam finiš susreta je pripao Milanu, napravili su mali pritisak pred golom Handanoviča, Rebić je promašio loptu za koji centimetar, lako je mogao pasti šok u u 87. minuti. Inače, moramo biti pošteni i izdvojiti još jednu dobru šansu Milana. Slobodni udarac s otprilike 30 metara od gola je uvijek opasnost, pogotovo ako u timu imati Zlatana Ibrahimovića. Za razliku od susreta protiv Rome gdje je Ibri lopta ušla u gol, danas nije bio precizan.

Najveća prilika je bila ona posljednja, Saelaemakers je opalio iz velike udaljenosti po podu, primijetivši da je Handanović malo izletio s gola, Lopta se otkotrljala pokraj slovenskog vratara i odsjela na vratnici. Dio stadiona koji simpatizira Inter je naprosto umuknuo.

REZULTATI 12. KOLA SERIE A:

Petak

Empoli – Genoa 2:2

Subota

Spezia – Torino 1:0

Juventus – Fiorentina 1:0

Cagliari – Atalanta 1:2

Nedjelja

Venezia – Roma 3:2

Sampdoria – Bologna 1:2

Udinese – Sassuolo 3:2

Lazio – Salernitana 3:0

Napoli – Verona 1:1

Milan – Inter 1:1



Tagovi

InterMilanDerby della MadonninaSerie A

Ostale Vijesti