Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Google Arena u Londonu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 10:10

Jedan od najmodernijih svjetskih stadiona uskoro bi mogao promijeniti ime.

Pregovori su počeli, nadvodno idu u dobrom smjeru, a ako se na kraju obje strane usuglase, u skorijoj budućnosti bi jedan prekrasan stadion mogao promijeniti svoje ime u Google Arena. Kako javlja David Ornstein s The Athletica, Tottenham razmišlja o prodaji imena svojeg stadiona, a Google bi trebao biti kupac.

Naravno, nije trebalo previše vremena da se na društvenim mrežama pročita novi nadimak Pijetlova – Googleham – dok isto tako mnogi ističu kako je ovo tipična 'amerikanizacija' što se 'običnim navijačima' ne sviđa. No, sviđa im se kad Tottenhem dovodi sjajne igrače kao što je to bio slučaj ljetos, a budući da se zna da je Levy sjajan pregovarač, nema sumnje da će od Googlea izvući popriličan iznos kako bi sadašnji Tottenham stadion nosio njihovo ime.

Inače, nedavno je Staples centar promijenio svoje ime u Crypto.com Arenu. Narednih 20 godina dom LA Lakersa će se tako zvati, a za to je Crypto.com platio 700 milijuna dolara. U prijevodu, to je 35 milijuna dolara godišnje, odnosno tek nešto manje od 100 tisuća dolara dnevno! Zanimljivo, izgradnja arene je 1999. godine stajala oko 375 milijuna dolara…

No, vratimo se mi Tottenhamu. Oni imaju najveći stadion u Londonu, treći najveći u Engleskoj, a po mnogima isti spada i među najljepše stadione svijeta. Otvoren je 3. travnja 2019. godine, rekordna posjećenost ostvarena je u svibnju ove godine na utakmici protiv Arsenala (62.027), a cijeli projekt je koštao oko milijardu dolara. Zna se i kako je trenutno ime stadiona 'Tottenham Hotspur stadion' samo privremeno rješenje dok se ne pronađe sponzor, a izgleda kako će isti postati Google.

Novac se zasad ne spominje, ali Levy, istaknuli smo, kao tvrd pregovarač, sigurno neće tek tako popustiti, već će svoj klub i svoj stadion pokušati dobro naplatiti…



Tagovi

TottenhamDaniel Levy

Ostale Vijesti