Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Golijada na Šubićevcu: Josip Drmić se hat-trickom približio Livaji na samo dva pogotka zaostatka

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 30.04.22. | 21:00

Dvoboj šibenskih stratega na klupama pripao je gostu

Šibenik je večer prije saznao da je osigurao ostanak u ligi, pa je Dean Računica mogao pripremiti psihološki rasterećenu momčad za sraz s riječkom škvadrom koju vodi Goran Tomić. Na koncu je dvoboj dvaju šibenskih trenera pripao gostu, vidjeli smo osam pogodaka, preokrete, a Rijeka je opravdala reputaciju da može zabiti koliko treba, ali i od svakog primiti tri komada. Završilo je 3:5, a Rijeka će po svemu sudeći završiti sezonu kao najefikasnija momčad, dosad je zabila 68 (primila 46) pogodaka.

Međutim, pomalo neočekivano se najavljivani sraz šibenskih trenera pretvorio u utrku Josipa Drmića i Marka Livaje za najboljeg strijelca lige. Livaja je u petak navečer zabio svoj 23. ovosezonski prvenstveni gol za pobjedu Hajduka kojom je Hrvatski dragovoljac i teoretski ispao, no budući napadač Dinama odgovorio je u subotu navečer na Šubićevcu trima pogocima i sad je redoslijed na ljestvici strijelaca: 1. Livaja 23, 2. Drmić 21. Kakva najava Jadranskog derbija sljedeće nedjelje na Rujevici…

Dean Računica počeo je s manje-više očekivanom postavom s obzirom na ozjlede I kartone, a Goran Tomić je umjesto kartoniranog Velkovskog vratio Krešića, koji je odradio suspenziju, dočim je umjesto ozlijeđenog Solana desni bek bio Ampem. Gnezda Čerin opet lijevo krilo, kao i protiv Osijeka prošli vikend.

Rijeka je ozbiljno počela i kao plod takvog pristupa i igre stigao je rani pogodak. Strijelac je bio Josip Drmić (12.), nakon akcije koju je sam začeo, Robert Murić je propustio loptu kroz noge na desnoi krilo, a od tamo je Prince Ampem iz trka nabacio, a najbolji strijelac Riječana utrčao na drugu vratnicu ispred domaćeg beka Alexandrea Kloppa i glavom zakucao loptu u mrežu.

Malo pomalo domaći su uspostavili ravnotežu i odvažili se jače napasti, no do izjednačenja su stigli nakon prekida u 27. minuti. Korner je izveo Antonio Marin, kratko odigrao sa suigračem pa nabacio na drugu vratnicu, gdje je viši od Adama Gnezda Čerina bio Juan Mesa i izjednačio.

Gosti su neko vrijeme bili zbunjeni i nepovezani, u 33. minuti Dino Skorup je iz slobodnog udarca ljevicom uzdrmao gredu, a dvije minute potom Šibenik je poveo. Ivan Delić je uzeo loptu Hrvoju Smolčiću ispred šesnaesterca gostiju, napravio nered, prodao dva lažnjaka, pucao, Nediljko Labrović je izvrsno reagirao i refleksno obranio, ali na odbijenu loptu natrčao je hitronogi Eros Grezda i napucao je u mrežu za 2:1.

Tada su se Riječani ponovno trgli i uozbiljili i već iz prvog organiziranog napada izjednačili. Domagoj Pavičić je odigrao kombinaciju s treninga s Robertom Murićem, Haris Vučkić je blokiran, a Pavičić je bi najbrži na odbijancu I prizemnim udarcem plasirao loptu u nebranjeni Rogićev kut za 2:2.

U drugo poluvrijeme ponovno su bolje krenuli gosti i već nakon četiri minute ponovno poveli, podsjetili da su i oni jaki iz prekida. Udarac iz kuta izveo je Gnezda Čerin, uigrana kombinacija za najvišeg Riječanina Antona Krešića, skok, naklon i lopta je u mreži za 2:3, treći ovosezonski Krešićev pogodak.

Ulaskom Marija Ćurića umjesto Ivice Vidovića Računica je promijenio formaciju u 4-3-3. No, taj povećanin rizik domaćih gosti kao da su jedva dočekali. Prvo je Marin u 63. minuti nakon minijature pogodio vratnicu, a u 69. haklerska akcija Riječana. Murić je dugo vukao loptu uz rub igrališta, proturio je Vučkiću, ovaj pogledao gdje je Drmić, koji je digao ruku na drugoj vratnici, a slovenski reprezentativac pogodio u trepavicu švicarskog, naklon i 2:4.

Samo tri minute potom dalekometni pogodak nečuvanog Drmića sa 22-23 metra u malu mrežicu za 2:5.

No, domaći se nisu predavali, u 79. je Karlo Bilić nakon Marinova prekida glavom s druge vratnice zabio za 3:5. Imali su još domaći priliku za smanjenje, ali nisu uspjeli. Na kraju je još Drmić ljutito izašao iz igre u sudačkoj nadoknadi, valjda se nadao još nekom pogotku protiv ofenzivno orijentiranih Šibenčana.

Šibenik - Rijeka 3:5

Stadion: Šubićevac, Šibenik

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) VAR: Mario Zebec (Cestica)

Strijelci: 0:1 Drmić (19', Ampem), 1:1 Mesa (27’, Marin), 2:1 Grezda (35’), 2:2 Pavičić (37’), 2:3 Krešić (49, Gnezda Čerin), 2:4 Drmić (69’, Vučkić), 2:5 Drmić (72’, Bušnja), 3:5 Bilić (79, Marin)

Žuti kartoni: Marin (Šibenik), Selahi (Rijeka)

SASTAVI:

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić – Klopp (77’ Torres), Šimunović, Bilić, Kvesić – Skorup (77’ Attys), Mesa - Grezda, Vidović (56’ Ćurić), Marin - Delić

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović – Ampem, Krešić, Smolčić, Vukčević – Selahi (71’ Lepinjica), Pavičić (78’ Vuk) – Murić (78’ Abass), Vučkić (71’ Bušnja), Gnezda Čerin – Drmić (90+1’ Čestić)

 

1.HNL, 33. kolo

Petak, 29. travnja:

Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:1

Subota, 30. travnja:

Slaven Belupo - Gorica 2:1

Šibenik – Rijeka 3:5

Nedjelja, 1. svibnja:

Osijek - Istra 1961, 17.00

Lokomotiva - Dinamo, 19.05


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

NK ŠibenikHNK RijekaJosip DrmićDomagoj PavičićEros Grezda

Ostale Vijesti