REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Godine su samo broj, a Sarajlija je to i dokazao: „Igrat ću sve dok budem mogao raditi razliku“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 10:30

Bezvremenski Džeko nanio je Napoliju prvi poraz ove sezone u Serie A, Inter je ovom pobjedom 'spasio' prvenstvo.

Carlo Ancelotti je jednom zgodom pričao kako je Pippo Inzaghi bio najposebniji igrač kojeg je ikada trenirao. Današnji trener Real Madrida sjetio se kako je uoči jedne važne utakmice Inzaghi cijeli tjedan na treninzima bio očajan, žargonski rečeno nije mogao pogoditi iz čamca u more, ali bi zato za vikend, kad je stvar ozbiljna, u mrežu suparnika isporučio pogodak, dva ili tri.

Složit će se mnogi treneri, s golgeterima je posebno raditi. Istovremeno je i lagano i teško, ali ono što je sigurno je da ako ih dovoljno dugo čekaš i trpiš, da će ti se to na kraju vratiti. Edin Džeko je golgeter, rasni strijelac, jedan od onih za koje znaš da će zabiti neovisno gdje i s kim igra. Jednostavno, takav je, a toga su svjesni i svi u Interu. On je jučer bio čovjek odluke protiv Napolija, on je bio igrač koji je Napoliju nanio prvi poraz u sezoni u Serie A te je još jednom dokazao kako su godine samo broj.

Otkako je stigao u Inter, Džeko je zabio 20 pogodaka u Serie A. Danas ima 36, a svaki pogodak zabio je stariji od 35. Koliko je to teško potvrdit će sljedeći podatak – otkako je Serie A, igrači stariji od 35 su – zajedno – zabili za Inter 19 pogodaka.

Džeko je još jednom oduševio, a njegov pogodak slavili su gotovo pa svi – od navijača Intera, preko navijača Milana, a vjerojatno sve i do vodstva lige budući da je ovom pobjedom Inter opet učinio prvenstvo zanimljivim.

Poslije utakmice Sarajlija ja bio meta svih medijskih kuća, ali njegove izjave, očekivano, nisu bile 'bombastične'. Uostalom, za njega je ovo samo još jedan dan u uredu…

„Pred kraj utakmice sam bio umoran, pojavili su se grčevi, teren nije bio naš najbolji. Ali, sve je to manje bitno, nama je najvažnije da smo pobijedili. Vidjelo se da igramo na tri boda, što ne bi svako napravio protiv momčadi koja posljednjih šest mjeseci igra fenomenalno. Znali smo kako oni igraju i na nama je bilo samo da se držimo plana. Imali smo četiri velike prilike na utakmici i zasluženo smo slavili.“

Lautaro se vratio, ali je utakmicu započeo na klupi. Džeko i Lukaku bili su u vrhu napada.

„Rekao sam to i prije, s dobrim igračima je uvijek lako igrati. Mislim da je cijela momčad bila dobra danas, prepustili smo gostima posjed, a to mnogi rade kad igraju protiv njih. Nema smisla previše analizirati, najvažnije je da smo slavili.“

Džeko svako malo mora odgovoriti na pitanje kako se osjeća i dokad misli igrati, što je vjerojatno uobičajena stvar za sve nogometaše starije od 35.

„Igrat ću sve dok budem mogao raditi razliku“, zaključio je Dijamant.

Ovom pobjedom Inter je 'ostao živ', a isto tako su pomogli svojem gradskom rivalu koji je sada na -5 iza Napolija.  Serie A je 'opet' zanimljiva, Napoli je pokazao da je ranjiv, a ono što već sada znamo je da nas do kraja sezone očekuje fenomenalna borba u kojoj naslov prvaka želi barem pet momčadi… I nitko ne misli 'tapkati' prije nego što ih se do kraja 'uguši'… (I.A.S.)



Tagovi

Edin DžekoInterSerie A

Ostale Vijesti