Pixsell
Pixsell

Glasine su sve češće: Luka Sučić seli u jedan od najjačih klubova svih vremena?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 11:54

Redsi žele osvježiti veznu liniju.

Još uvijek tek 20-godišnji Luka Sučić svrstan je u kategoriju 'elitnih talenata'. Ovo mu je već četvrta seniorska sezona u Red Bull Salzburgu, iza sebe ima četiri nastupa za hrvatsku reprezentaciju i brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva, a Transferamrkt ga vrednuje s 20 milijuna eura. Za njega je sezona, nažalost, završena. U četvrtak sep odvrgnuo operaciji koljena te će propustiti i početak kvalifikacija za Euro, završni turnir Lige nacija, ali i U21 Euro na kojem Sučić još uvijek ima pravo igrati.

Sučić s postojećim klubom ima ugovor do 2025., no već bi ovog ljeta mogao napustiti Salzburg i pojačati jedan od najvećih klubova svih vremena. Liverpoolu bliski mediji, naime, tvrde kako se klub s Anfielda mora 'osvježiti' u veznoj liniji i kako bi Sučić mogao biti financijski isplativije, a opet kvalitetom jednako dobro rješenje kao i Jude Belingham i Mason Mount koji po defaultu koštaju nekoliko puta više jer su Englezi.

"Mogao bi biti pametna akvizicija i u budućnosti postati član prvih 11, a kasnije bi klub na njegovoj prodaji mogao ostvariti i znatnu zaradu. Sa svojim pedigreom i progresijom, mogao bi predstavljati vrlo dobru varijantu starijim igračima. Ako ćemo ovog ljeta potpisati 3-4 veznjaka, talentiran i svestran mladi igrač poput Sučića mogao bi biti meta", stoji u tekstu Anfield Indexa.

Liverpool u srcu veznog reda ima širok roster igrača, no Jurgen Klopp nije najzadovoljniji njime. Thiago i Arthur Melo ne igraju zbog ozljede, Stefan Bajčetić je premlad (18), a James Milner prestar (37), dok se na Alexa Oxladea Chembarlaina, Nabyja Keitu i Fabinha više dugoročno ne računa. Prema tome, akvizicija Sučića, pogotovo za 'smiješnu' lovu, i ne bi bio sulud potez engleskog velikana...



Tagovi

Luka SučićLiverpoolRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti