REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Giroud: "Sve me podsjetilo na Belgiju 2018., jako sam ponosan", Henderson: "Trebali smo pobijediti"

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 10.12.22. | 22:46

Francuski junak dao je svoje razmišljanje o susretu

Francuska je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Do njega ju je odveo Olivier Giroud pogotkom u 78. minuti susreta, a potom Englezi nisu iskoristili svoju priliku za izjednačenje.

Za TF1 Giroud je rekao:

“Ovo je izvanredno. Dobro smo radili u obrani, to me podsjetilo na Belgiju 2018. Imali smo vrlo solidnu utakmicu, s puno velikodušnosti, jako sam ponosan na ovu momčad."

"Nažalost, dosuđen je taj kazneni udarac. No, uspjeli smo zaprijetiti u nekoliko prilika pred kraj utakmice. Uvijek moraš vjerovati u pobjedu i Griezmann mi je poslao sjajnu loptu. Toliko sam ponosan. Večeras smo odigrali iznimno veliku utakmicu. Znali smo kakav je potencijal ove mlade engleske generacije. Imaju sve."

Jordan Henderson, vezni igrač Engleske, kaže:

"Dali smo sve od sebe, razočaralo nas je kad smo gubili 1:0, ali pokazali smo čvrstinu karaktera i nastavili tražiti put do izjednačenja. Ostavili smo sve na terenu, nažalost, ovo nije bila naša večer. Osjećali smo se dobro, izvedbe su nam bile vrlo dobre, doista smo bili usredotočeni i gladni. Znamo koliko je puta Harry pogađao iz jedanaesteraca. On je svjetski napadač i naš kapetan, oporavit će se. No, moramo dati zasluge i Francuskoj, koja je dobra momčad. Ipak, osjećam da smo mi trebali pobijediti."

Polufinale Francuske i Maroka je u srijedu u 20 sati.

(eg/hina)



Tagovi

Olivier GiroudFrancuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti