REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Giroud se upisao u povijest: „Super osjećaj, bio mi je dječački san nadmašiti Thierryja“

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 04.12.22. | 20:41

Postao je najbolji strijelac Francuske u povijesti s 52 gola

Francuska je u osmini finala izbacila Poljsku slavljem od 3:1 golovima Oliviera Girouda (44.) i Kyliana Mbappéa (74., 91.). Na putu ka obrani titule svjetskih prvaka Giroud se upisao u povijest. Ovim zgoditkom postao je najbolji strijelac svih vremena Francuske. Nadmašio je tako legendarnog Thierryja Henryja.

„Super osjećaj, bio mi je dječački san nadmašiti Thierryja. To je neizmjeran ponos. No, nadam se da ću i dalje nastaviti igrati što bolje. Puno ljudi mi je reklo da ću ovo postići. Rekord je sada iza mene i sada mi je opsesija ići dalje s ekipom. Odmah sam pomislio na svoju obitelj, svoju djecu, prijatelje. Izvanredno je to učiniti tijekom Svjetskog prvenstva“, izjavio je nakon utakmice Giroud.

Francuzi će doznati protivnika u četvrtfinalu nakon ogleda Engleske i Senegala, a do obrane titule prvaka dijele ih tri boda što je posljednji put uspjelo Brazilu prije 60 godina.

„Pustolovina se nastavlja. U svlačionici smo si rekli kako moramo biti ujedinjeni kako bismo nastavili ovo prekrasno iskustvo. Zauzvrat, uspjeli smo pronaći prava rješenja. Mi smo skupina prijatelja i to se vidi. Sretan sam zbog momčadi koja je nagrađena za svoj trud. Put ka uspjehu još uvijek je dug, ali danas ćemo se proveseliti“, zaključio je Giroud. (rv)


Tagovi

Olivier GiroudFrancuskaFrancuska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti