Giggs kreće sa samostalnom karijerom - preuzima dvostrukog prvaka Europe

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 20.06.16. | 18:09

Ryan Giggs kreće u samostalnu karijeru.

Davne 1987. godine došao je Giggs u Manchester United te se od tada nije maknuo s Old Trafforda. No, i tome će ovog ljeta, najvjerojatnije, doći kraj.

Giggs je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Davidu Moyesu da bi i sam u četiri završne utakmice sezone 2013./14. vodio 'Crvene vragove'. Dolaskom Louisa van Gaala opet je zauzeo ulogu pomoćnika, a sličnu mu je namijenio i Jose Mourinho. No, Portugalac i u Manchester United dovodi Ruia Fariu kao najbližeg suradnika, Giggsu je ponuđena uloga 'običnog', a ne prvog pomoćnika, a 42-godišnji Velšanin to najvjerojatnije neće prihvatiti.

Iz Engleske dolaze vijesti kako bi on želio početi sa samostalnom karijerom, a poznat je i klub koji je zainteresiran za njegove usluge. To je Nottingham Forest, aktualni drugoligaš koji je svojedobno dva puta osvojio naslov prvaka Europe. 'Šumari' su protekle sezone zauzeli 16. mjesto u Championshipu, a sljedeće bi željeli izboriti promociju u Premiership te traže trenera koji će ih voditi na tom putu.

Najizgledniji kandidat je Giggs, ali novi vlasnik kluba, Grk Evangelos Marinakis, još uvijek ispituje stanje u klubu te ne želi donijeti nikakve odluke o sljedećoj sezoni prije nego sve 'snimi', a postoji opcija da bi Marinakis na klupi ipak želio nekog 'stranca', odnosno trenera koji ne dolazi s Otoka. Bilo kako bilo, sve bi trebalo biti poznato do kraja tjedna.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ryan Giggs

Ostale Vijesti