Reuters
Reuters

Gibraltarci bez poraza sedam mjeseci, s novim trenerom i veteranima, Sedloski dobio čak 11 novih igrača

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.07.22. | 08:01

Dva potencijalna Dinamova suparnika velika su nepoznanica za Modre, a u Skoplju će danas igrati prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka

Shkupi ili Lincoln Red Imps? Prvi čin dvoboja koji će donijeti suparnika Dinamu u drugom pretkolu Lige prvaka. Utakmica na stadionu 'Toše Proeski' u Skoplju (20.45) pokazat će kako stoje stvari, tko je u prednosti. Jer, malo se zna o kvaliteti dvije momčadi, uostalom, doživjeli su i jedni i drugi dosta promjena zadnjih tjedana i mjeseci.

Ante Čačić nakon ždrijeba je kazao da bi radije na Gibraltar nego u Skoplje. Jer u Sjevernoj Makedoniji čeka vatrenija publika, nabrijan protivnik. Međutim, to je dosad sve što je bilotko u Dinamu mogao reći o Shkupiju, a o Gibralarcima se zna i manje. Na klupi Shkupija je barem Goce Sedloski, bivši Dinamov kapetan, postoji neka poveznica. Opet, Lincoln Red Imps je momčad koja je protekle sezone igrala u skupini Konferencijske lige, znači, ima određenu kvalitetu i Gibraltarce, naravno, ne treba podcijeniti.

(1.48) Shkupi (4.00) Lincoln RI (6.50)

Lincoln Red Imps apsolutni je prvak Gibraltara, a niz bez poraza uistinu je fascinantan. Izgubio je zadnji put Lincoln još u 9. prosinca prošle godine od PAOK-a u Solunu u Konferencijskoj ligi (2:0). Ukupno 20 utakmica, uključujući i prijateljski sraz sa škotskim Kilmarnockom (2:2), 18 pobjeda i svega dva remija. Zanimljivo, bez obzira na odlične rezultate i uvjerljiv niz u domaćim natjecanjima, s klupe je krajem prošle sezone otišao Mick McElwee, zamijenio ga je Španjolac Raul Castillo.

Na kraju sezone otišlo je desetak igrača, stiglo ih je isto toliko. Među njima i dvojica vratara, jer su dvojica golmana i napustila klub, besplatno. Odnosno, Dayle Coleing još nije otišao, na posudbi je iz Glentorana do kraja kolovoza. I dalje je prvi čuvar mreže, Ivan Villanueva i Nauzet Garcia borit će se za mjesto njegova nasljednika. Ali, o tom potom. Imena svih tih igrača koji su došli i koji će zaigrati protiv Shkupija malo toga znače i boljim poznavateljima nogometa, no, taj faktor iznenađenja možda baš i bude jako oružje Gibraltaraca već u Skoplju.

Inače, u glavni grad Sjeverne Makedonije doputovali su još u nedjelju, a onda ih je u ponedjeljak zatekla tužna vijest. Preminula je Helene, supruga klupskog predsjednika Michaela Llamasa pa su igrači poručili da će igrati i za prvog čovjeka kluba, da će im to biti dodatan motiv. Klupski twitter odaje malo konkretnih informacija uoči utakmica, ali mogu se vidjeti fotografije igrača iza laptopa, pozorno zure u ekran. Vjerojatno proučavaju video-analizu suparnika i time žele pokazati ozbijnost u pripremi utakmice. Na popisu 24 igrača koji su stigli u Skoplje je i uskoro 41-godišnji Lee Casciaro. Kapetan Roy Chipolina ima 39, Scott Wiesman 36 godina... Iskusna momčad. I to je uglavnom sve što zasad znamo o momčadi s Gibraltara.

(1.48) Shkupi (4.00) Lincoln RI (6.50)

S druge strane, puno je novosti i u momčadi Shkupija. Neki je dan klub na internetu predstavio čak 11 novih igrača odjednom. Najegzotičnije ime svakako je Jamajčanin Renaldo Cephas, napadač koji je stigao direktno s Jamajke. Ostalo su uglavnom igrači iz Sjeverne Makedonije, Senegalac Ali Natrantg došao je također iz domaćeg kluba, Pelistera. No, najveće je pojačanje, svakako, ostanak Nigerijca Sundaya Adetundjija, glavnog napadača koji je, navodno, imao ponude inozemsnih klubova, spominjao se i HNL. No, ostao je, zasad, u Shkupiju i bit će glavna prijetnja gibraltarskom prvaku. U četiri pripremne utakmice Shkupi je upisao tri poraza (Ballkani, Tirana, Hermannstadt) i jedan remi s Fenerbahčeom. Ako se po tome može išta zaključiti, onda momčad Goce Sedloskog i nije u nekom pozitivnom ritmu, međutim, ipak su to prijateljski dvoboji i ne treba ih uzimati kao mjerilo. Gledat će se i u Maksimiru ova utakmica, tek sad mogu u Maksimiru naučiti nešto o budućem suparniku.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoLicoln Red ImpsShkupiLiga prvaka

Ostale Vijesti