Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 20. kola: Četiri igrača s derbija, tri s utakmice u Velikoj Gorici (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 20.12.21. | 11:41

Donosimo posljednju Germanijakovu postavu kola u 2021. godini.

Posljednje jesensko kolo otvoreno je utakmicom između Slaven Belupa i Lokomotive na Ivanu Kušeku Apašu. Oba kluba htjela su solidnu polusezonu završiti s pobjedom. Na kraju su trijumfirali Farmaceutu. Domaćine je u vodstvo doveo Ivan Krstanović koji je zabio svoj 114. HNL pogodak iz kaznenog udarca. Marko Dabro izjednačio je početkom nastavka, a jocker s klupe Marko Marina donio je momčadi Zorana Zekića pobjedu na kraju godine. U postavi kola našli su se sjajni Hansel Zapata, koji je izborio penal i bio najopasniji igrač Farmaceuta, i Damian Van Bruggen koji je obrambeno odigrao dobru utakmicu, a bio je opasan i prema naprijed.

Subotnji program otvorili su Gorica i Šibenik na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Osokoljeni pobjedom na Rujevici, Gorica je u dvoboj ušla u ulozi favorita. Bikovi su utakmicu otvorili furiozno, poveli su nakon velikog početnog pritiska pogotkom Kristijana Lovrića. Gorica je nastavila napadati, no u 30. minuti Šibenik je iz kontre izjednačio. Marin Jakoliš je centrirao, Ivan Delić s glavom proslijedio do drugog Jakoliša, Antonija, koji pogađa za izjednačenje. Delić se u nastavku utakmice, nakon asistencije prometnuo i u strijelca. Stojanovski je u 68. izjednačio i kada se činilo da će Gorica ipak stići do pobjede, Marin Jakoliš je u 87. oduzeo jednu loptu, sjurio se prema suparničkom golu i zabio za pobjedu Šibenika.

Iz ove utakmice tri igrača uvrštena su u našu momčad kola. Šibenik je dao dva strijelca, Delića i starijeg Jakoliša, a Gorica svojeg topnika Kristijana Lovrića koji je osim postignutog gola, namještao prilike suigračima, zabio još jedan i izborio penal. Na njegovu žalost, objema situacijama prethodilo je zaleđe.

U kasnijem subotnjem terminu Rijeka je željela stići do pobjede nakon dvije utakmice bez trijumfa. Suparnik je bila momčad Istre 1961. Gosti su se dobro držali, u nekoliko navrata opasno i zaprijetili, no pobjedu je na kraju odnijela Rijeka. Robert Murić sjajnom je loptom izbacio Jorgea Obregona koji je zabio svoj drugi pogodak na utakmici za konačnih 1:0. U postavu kola ušao je Murić koji je osim asistencije bio najraspoloženiji u domaćoj momčadi Rijeke. Proigravao je, pucao, prijetio iz kornera...

Nedjeljni program otvoren je utakmicom na Kranjčevićevoj između Hrvatskog dragovoljca i Dinama. Zagrebački sastav na kraju je slavio s rutinskih 2:0 i stigao do neslužbene titule jesenskog prvaka. Iako je Josip Mišić odigrao sjajnu utakmicu, na kraju nije završio u postavi kola, no dvostrukog asistenta Mislava Oršića nismo mogli izostaviti.

I za kraj nam je ostao derbi na Poljudu. Puno se očekivalo od utakmice, Hajduk je pred 30 tisuća navijača dočekao pred početak kola vodeći Osijek. Momčad iz Gradskog vrta jako je dobro otvorila utakmicu, u prvom dijelu bila je bolja, a u nastavku bolji je bio Hajduk. U momčadi kola završila su tri Osječanina, Danijel Lončar odigrao je sjajnu obrambenu utakmicu, Petar Bočkaj odradio je vrhunsku utakmicu u oba smjera, a Darko Nejašmić u potpunosti je neutralizirao vezni red Hajduka. Iz redova Bijelih u momčadi kola mjesto je zaslužio vratar Lovre Kalinić koji je obranio jedanaesterac Damijanu Boharu.

Potez kola - Marin Jakoliš

Nije završio u postavi kola i zato smo ga nagradili s - potezom kola. U 87. minuti uzeo je loptu, sjurio se prema vratima Dominika Kotarskog, namjestio se na desnu nogu i pogodio za pobjedu. Gol za pobjedu, na majstorski način.

Potez kola možete pogledati OVDJE.

Germanijak.hr postava kola (4-1-3-2)

20. kolo 1.HNL:

Petak

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:1

Subota

Gorica - Šibenik 2:3

Rijeka - Istra 1961 1:0

Nedjelja

Hrvatski dragovoljac - Dinamo 0:2

Hajduk - Osijek 0:0

21. kolo 1.HNL

Petak-nedjelja (28.-30.1.)

Dinamo - Rijeka

Istra 1961 - Gorica

Lokomotiva - Hrvatski dragovoljac

Osijek - Slaven Belupo

Šibenik - Hajduk



Tagovi

Prva HNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukOsijekHMNK RijekaHNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebHNK GoricaNK ŠibenikSlaven BelupoMarin JakolišHrvatski dragovoljac

Ostale Vijesti