Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 12. kola: Caktašev hat-trick, Sahitijeve škarice i Darwinova evolucija (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 17.03.23. | 09:30

Napokon imamo potpunu postavu 12. kola...

Iako se 12. kolo HNL-a igralo od 7. do 9. listopada, potpunu Germanijak.hr postavu dobili smo tek 15. ožujka 2023. godine nakon što su odgođenu utakmicu odigrali Istra 1961 i GNK Dinamo.

Očekivano, Osijek je, uz Hajduk, dao najviše igrača za našu postavu kola. Razlog zašto smo u postavu uvrstili trostrukog strijelca, vlasnika prvog hattricka u ovosezonskom HNL-u, Miju Caktaša ne trebamo pretjerano obrazlagati. Osim Caktaša, Osijek je dao i dva braniča u postavu kola, Jevgena Čeberka i Marina Leovca, koji su sjajno komandirali lijevom stranom obrane, a potonji je bio i iznimno opasan prema naprijed.

Utakmica Hajduk – Varaždin (2:1) dala je tri igrača u postavu kola i to sva tri iz redova Hajduka. Marko Livaja ponovno je bio najbolji u redovima Hajduka, svaki ozbiljan napad u prvom dijelu, u kojem je Hajduk bio bolja momčad, išao je preko hrvatskog reprezentativca, a onda je Livaja uspio i asistirati za spektakularni pogodak Emira Sahitija.

No, s drugim poluvremenom Varaždin je bio taj koji je preuzeo konce igre. Varaždinci su prijetili iz svih oružja, bili podosta bolja momčad na terenu, a u 71. uspjeli i probiti obranu Bijelih lijepim golom Frana Brodića. Ubrzo je igru zbog ozljede morao napustiti Lovre Kalinić, a umjesto njega u igru je ušao Karlo Sentić. Mladi Hajdukov vratar do kraja utakmice je briljirao, tek što je ušao fantastičnom reakcijom spriječio je Puclina da Varaždinu donese preokret i time zaslužio svoje mjesto u postavi kola. Na semaforu je stajalo 1:1 sve do 99. minute, kada je Chidozie Awaziem, drugu utakmicu u nizu, donio Hajduku pobjedu, na novu asistenciju Marka Livaje.

Rijeka je, pak, u postavu kola dala jednog igrača manje. U derbiju začelja briljirali su wing backovi, na desnoj strani Alen Grgić koji je cijelu utakmicu sjajno probijao desnu stranu, a onda i asistirao za vodstvo gostujuće momčadi te strijelac Prince Ampem koji je prekinuo post Rijeke u prvenstvu, a onda i izborio kazneni udarac za konačni rezultat i zasluženu pobjedu momčadi s Kvarnera.

Za kraj napomenimo da su kolo otvorili Lokomotiva i Šibenik utakmicom na Kranjčevićevoj. Utakmica je završila bez pobjednika, 1:1, a oba kluba dala su po jednog igrača u našoj postavi kola. Mreže su mirovale sve do 68. kada je Mateo Marić presjekao dodavanje Šibenčana, potegnuo 20-ak metara i sjajno uposlio Indrita Tucija koji pogađa za vodstvo svoje momčadi. Zbog tog poteza, ali i cjelokupne prezentacije Marić je zaslužio svoje mjesto u postavi kola, kao i Šibenikov Patrick Salomon koji je spektakularnim pogotkom u sudačkoj nadoknadi Narančastima donio gol. Taj pogodak svakako bi bio u našoj rubrici 'Potez kola' da Emir Sahiti nije na Poljudu zabio još spektakularnije škarice.

Utakmica Istre 1961 i Dinama odigrala se tek 15. ožujka 2023. godine. Puljani su odolijevali brojnim napadima Plavih, Menalo je samo u prvom poluvremenu imao dvije sjajne prilike za postići pogodak, ali Majkić je svoja vrata zaključao. I onda, u 90. minuti, kad su se mnogi simpatizeri Zeleno-žutih bojali da ne izgube jedan bod koji su imali 'u džepu', Darwin Matheus im je osigurao pobjedu i tri boda! Bio je to mat u svega nekoliko poteza, a krilni napadač iz Venecuele je na kraju okrenuo Perkovića i onda fenomenalno pontirao, uz pomoć grede, kraj nemoćnog Livakovića. Zasvirala je melodija iz Paklenog šunda na Aldo Drosini, Istra 1961 je došla do svoje najveće pobjede ove sezone, a Matheus se s tim pogotkom 'ubacio' u postavu 12. kola HNL-a u kojoj ni teoretski ne bi mogao biti da se utakmica nije bila prvotno odgođena budući da je on u HNL stigao tek ove zime...

POTEZ KOLA – škarice Emira Sahitija

Marko Livaja primio je loptu na nekakvih 25 metara od gola, krenuo je u prodor po desnoj strani, namjestio se za centaršut i ubacio, a loptu je spektakularnim škaricama u mrežu zakucao Emir Sahiti. Potez koji će ući u konkurenciju za gol sezone…

POSTAVA KOLA (4-2-3-1):


HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik 1:1

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin 2:1

Istra 1961 - Dinamo 1:0

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo – Osijek 0:4

Gorica – Rijeka 0:2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukOsijekNK OsijekHNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNK GoricaSlaven BelupoNK ŠibenikIstra 1961NK Varaždin

Ostale Vijesti