Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Oršić pristao na transfer, Dinamo inzistira na brzoj isplati

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.01.22. | 13:00

Lijevo krilo povjerio se suigračima da nema ništa protiv odlaska u Englesku, samo je problem u Dinamu koji želi novac što prije

Mislav Oršić dobio je ponudu koja se ne odbija! I nema namjeru propustiti zov Otoka! Iako se kroz medije gura teza kako sve zapravo ovisi o njemu, Germanijak doznaje da Orša kimnuo potvrdno glavom da zamjeni Maksimir Burnlyem i naplati sve one divne trenutke u dresu Dinama i reprezentacije koje su dovele engleskog prvoligaša na prag Maksimirske 128 s ponudom od 8,5 milijuna eura.

Niti Dinamo nije imun na takav epilog. Svjesni su da Oršić ima 29 godina, da je dao Dinamu najbolje od sebe i da bi bilo fer i korektno podignuti rampu u zamjenu za novac koji se ne odbija. Međutim, šilji se na sitnicama. Hoće li novac sjesti na račun kluba šest mjeseci prije ili kasnije. Zar je to problem? Dakle, bizarni detalji još uvijek uvjetuju odlazak Mislava Oršića u najbolju ligu na svijetu.

Ovih je dana bilo nemoguće probiti plašt šutnje oko Orše i njegovih agenata. I poslovično ljubazan Branko Hucika odlučio je ignorirati pozive. Slutili smo tako nešto, pa okrenuli broj samo da provjerimo ima li zvono onaj tipični engleski signal… Nema. Za sada.

No, saznajemo da se Oršić povjerio suigračima prije nekoliko dana kako je transfer ozbiljan, da je blizu i da on nema ništa protiv da ode u Burnley. U sebi ima veliki motiv da pokuša pomoći Burnleyu da osigura ostanak u engleskom elitnom društvu što i nije nemoguća misija kako se čini na prvi pogled. Naime, Burnley je fenjeraš ali sa četiri utakmice manje od Norwicha koji trenutno drži posljednju poziciju koja nudi ostanak u Premier ligi. A razlika je tek četiri boda…

Naravno da bi bio šok ostao bez Oršića uoči nastavka HNL-a, ali zar Dinamo nije na njegovu poziciju doveo Petra Bočkaja iz Osijeka? Dakle, zamjena je spremna. Nadalje, 8,5 milijuna eura je novac koji se ne odbija u ovo vrijeme. Unatoč tome što se zoveš Dinamo i što si “pun kao brod”.

Treba uzeti u obzir da Oršić ima 29 godina i da mu je ovo možda i posljednja prilika da se okuša sa najboljima. I da je dovoljno dao Dinamu u koji je stigao na mala vrata pa postao jedan od igrača koji su obilježili noviju povijest Dinama. Njegovi golovi Tottenhamu, Westa Hamu, Villarealu su nešto što će zlatnim slovima biti upisano u povijet kluba iz Maksimira. Prevedeno, Orša je itekako zaslužio taj transfer.

U Dinamo je stigao prije tri i pol godine iz južnokorejskog Ulsana i u sljedeće četiri sezona bio je najbolji strijelac Dinama. Za modre je odigrao 169 utakmica, uvjerljivo više od svih. I zabio 67 golova. Uvjerljivo više od svih. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog tih brojeva i uspomene na Tottenham, Dinamo ne bi trebao biti tako tvrd za pregovaračkim stolom. Hoće li novac stići sada ili za par mjeseci, najmanje je bitno. Orša je zaslužio jedan gospodski stisak ruke i mjesto u “kući slavnih” kluba iz Maksimira.


Tagovi

Mislav OršićBurnleyDinamo Zagreb

Ostale Vijesti