Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Nakon Marića Rijeka lovi 'kapitalca'. Marko Rog bi karijeru mogao oživjeti na Rujevici!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.01.24. | 14:45

Bivši hrvatski reprezentativac oporavlja se od još jedne operacije koljena, u situaciji je poput Ivana Perišića, a imenjak i veliki prijatelj Pjaca jaki adut u nagovaranju na dolazak u Rijeku

Rijeka je pobijedila Hajduk na Poljudu (2-1) u derbiju, zasjela na vrh HNL-a, u srijedu dovela pojačanje u napadu, potpisao je Mirko Marić, igrač Monze i nekad prvi strijelac HNL-a. No, kako Germanijak doznaje, to nije sve u ovom prijelaznom roku, na Rujevici bi uskoro mogao stići imenom 'kapitalac', bivši hrvatski reprezentativac. Naime, Rijeka želi Marka Roga, još jednog igrača, koji bi u HNL-u mogao oživjeti karijeru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Talijanski mediji u srijedu ujutro objavili su vijest da bi se Rog, koji je igrač Cagliarija, mogao vratiti u HNL, a s nekolimo smo strana dobili informaciju da je u pitanju Rijeka! Klub s Rujevice kontaktirao je s Rogom i čeka se njegova odluka, njegov odgovor, a jasno je da mu malo klubova trenutno može ponuditi što mu nudi Rijeka. Jer, Rog je čitavu sezonu izvan terena, nije odigrao ni minutu službenih utakmica, oporavlja se od još jedne operacije koljena i jasno je da mu treba sredina, u kojoj bi dobio povjerenje i strpljenje da se vrati na teren. Nije doista imao sreće s koljenom, to mu je bila već treća operacija križnog ligamenta u zadnje tri godine i ne treba biti medicinski stručnjak da se može zaključiti kako je povratak na travnjak i u pravu formu nakon takvih zahvata svaki put sve teži. Rog je, što se faze oporavka tiče, u situaciji sličnoj Ivanu Perišiću, prema aktualnim prognozama mogao bi se utakmicama vratiti u ožujku ili početkom travnja, a dakako da će mu to biti lakše u Rijeci, nego u matičnom Cagliariju ili nekom drugom talijanskom klubu.

Rijekin veliki adut u razgovorima s Rogom mogao bi biti Marko Pjaca, veliki su prijatelji još iz Dinama, ostali su i kasnije vrlo bliski. Otišli su iz Dinama istog ljeta 2016., u razmaku od nekoliko tjedana, sad bi im se putevi mogli susresti na Rujevici. Naravno, ništa još nije dogovoreno, Rog nije još dao svoj pristanak, pitanje i dogovora s klubom, Cagliarijem, s kojim ima ugovor do ljeta 2026. Ima još vremena do kraja prijelaznog roka u HNL-u, nije 'pod mus', s obzirom da se još oporavlja od ozljede, jasno je da ne bi već sutra bio pojačanje. Ali, da se o njemu na Rujevici glasno razmišlja i da su već poduzeze 'neke radnje', to je nedvojbeno!



Tagovi

HNK RijekaŽeljko SopićMarko RogMarko PjacaHNL

Ostale Vijesti