Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Gdje je nestao Ante Palaversa?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 10:14

U La Ligi je odigrano 11 prvenstvenih kola, a nekadašnji veznjak Hajduka skupio je tek četiri minute...

Kad ga je u siječnju 2019. godine Manchester City kupio za 6,3 milijuna eura, mnogi su vjerovali da je talentirani Splićanin na izvrsnom putu da u narednih nekoliko godina dođe do prve momčadi Građana.

Jasno, nitko od njega nije očekivao da će Ante odmah biti uvršten u prvu momčad i da će postati prvotimac, već su za njega Građani spremili plan kako ga postepeno dizati u formi i kvaliteti kako bi jednog dana - možda - do toga došao.

Kupljen je u siječnju 2019. godine, ali je do kraja sezone ostao u Hajduku. Nakon toga otišao je na jednogodišnju posudbu u belgijski Oostende gdje je prošle sezone skupio (skromnih) 20 nastupa, da bi ga ovog ljeta na jednogodišnju posudbu doveo španjolski prvoligaš Getafe.

Posljednji hrvatski reprezentativac koji je igrao za spomenuti klub iz Madrida bio je Sammir, a iako je klupski stil nogometa poprilično drugačiji od onog kakvog kakav se prakticira na Etihadu, uoči početka sezone mnogi su vjerovali da je taj potez 20-godišnjeg Splićanina idealan za njegov igrački napredak.

Kako stvari sada stoje, mnogi su (pa tako i mi) bili u krivu...

Večerašnjom utakmicom između Betisa i Eibara kompletirat će se 11. kolo španjolskog prvenstva. Doduše, njegov Getafe odigrao je jednu utakmicu manje, ali to ne mijenja previše činjenicu da je dijete Hajduka i posuđeni igrač Manchester Cityja ove sezone skupio tek četiri minute na terenu.

Jučer, u utakmici između Getafea i Athletic Bilbaa, Palaversa nije bio ni u zapisniku. Je li posrijedi koronavirus, ozljeda ili odluka trenera, u ovom trenutku nije poznato.

Palaversa je neupitan talent, plemenit veznjak kojem je u ovom trenutku puno važnije da je standardan, nego rezerva u nekom 'jakom' klubu iz neke 'jake' lige. Bišćan ga ne zove na okupljanja U-21 reprezentacije, a budući da mu je minutaža u Getafeu gotovo pa nepostojeća, izbornik mini Vatrenih nema razloga da to u skorije vrijeme promijeni.

Ako ne ništa, barem može reći kako je njegova momčad - kad on igra - stopostotna, budući da je jedine četiri minute ove sezone odigrao u domaćoj pobjedi protiv Betisa.


Tagovi

Ante PalaversaGetafe

Ostale Vijesti