REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Gazzetta Vlašića i Jurića nagradila osmicama: "Vodili su Toro u najboljoj utakmici ove sezone"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.12.23. | 08:48

Osim hrvatskog dvojca, istaknuo se drugi najbolji strijelac u povijesti Atalante, Duvan Zapata, koji je svojem bivšem klubu zabio dva pogotka.

Torino je sinoć odigrao najbolju utakmicu sezone i s 3-0 na svojem terenu svladao Atalantu koja je upisala šesti poraz sezone, a u posljednja četiri prvenstvena kola Božica je osvojila tek jedan bod. Nakon velike pobjede El Grande Toro skočio je na 10. mjesto, s bodom manje od osme Atalante.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ivan Jurić sjajno je pripremio svoju momčad koja je u potpunosti neutralizirala svojeg protivnika, limitirala ga na svega nekoliko prilika. Zanimljivo, dvije od ukupno tri koje je Atalanta imala na utakmici kreirao je Mario Pašalić koji je u igru ušao u 58. minuti pri rezultatu 2-0 za Torino. Drugi hrvatski reprezentativac prvo je opalio s 20 metara, ali je Vanja Milinković Savić paradom izbio loptu u korner, a potom je proigrao Alekseja Mirančuka, no srpski golman ponovno je bio priseban.

A svoju možda i najbolju utakmicu u bordo dresu odigrao je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić. Niksi je prvi zaprijetio gostujućem golmanu udarcem s 20-ak metara, a u 22. minuti sjajno je probio lijevu stranu i ubacio za Duvana Zapatu, drugog najboljeg strijelca u povijesti Atalanta koji svojem bivšem klubu zabija za vodstvo Torina. Vlašić je u petoj minuti sudačke nadoknade dodatno konkretizirao svoju sjajnu partiju drugom asistencijom Zapati za konačnih 3-0.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Vlašić je prema SofaScoreu dobio ocjenu 8.0, što je druga najbolja na utakmici, nakon dvostrukog strijelca Duvana Zapate.

"Danas je bio nevjerojatan. Moraš voljeti takvog igrača jer on donosi radost. Prvu karakteristiku koju kod njega primijetiš je da je riječ o dječaku velikog srca. Uz to, sjajan je igrač. Zabio je gol i svi smo sretni zbog njega. Danas smo odigrali jako dobro. Kontrolirali smo utakmicu. Zabili smo tri gola, ali mogli smo biti još opasniji. Cilj nam je uvijek igrati isto. Posebno sam zadovoljan kako smo reagirali pri vodstvu od 2-0. Želio bih da nastavimo s ovakvom igrom. Dobra smo momčad", rekao je Ivan Jurić koji je nadigrao i nadmudrio svojeg 'mentora' Gian Piera Gasperinija pod čijom je paskom dugi niz godina igrao, a onda mu bio i pomoćni trener.

A još vrjedniju 'osmicu' od one na SofaScoreu hrvatskom dvojcu dodijelila je Gazzetta dello Sport. Jer, osmica u tom listu dodijeljuje se za samo izvanredne predstave...

"Vlašić je odigrao veličanstvenu partiju, a Ivan Jurić nadmudrio je svojeg hvaljenog kolegu i mentora Gasperinija. Vlašić i Jurić vodili su Toro u najboljoj utakmici kluba ove sezone. Atalanta je jako dobra momčad s odličnim trenerom, ali oni nisu znali što ih je snašlo kada su se našli pod udarom Hrvata", stoji u tekstu Gazzette.

Torino u idućem kolu, u nedjelju 10. prosinca gostuje kod Frosinonea, a Atalanta dan ranije dočekuje trećeplasirani Milan. (N.R.)



Tagovi

TorinoNikola VlašićIvan JurićAtalantaMario PašalićSerie A

Ostale Vijesti