Ivica Galovic/PIXSELL
Ivica Galovic/PIXSELL

Futsal bombetina: Kapetan Hrvatske pojačao Torcidu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.04.24. | 11:21

Splitski prvoligaš u idućoj sezoni misli ozbiljno.

Dan nakon što je Hrvatska izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu, hrvatskom futsalskom scenom odjeknula je prava transfer-bomba. Jedan od dvojice kapetana Hrvatske, prekaljeni internacionalac Franco Jelovčić, od iduće sezone nosit će dres hrvatskog prvoligaša MNK Torcide.

"NA DAN IZBORA, FRANCO JE IZABRAO! DA! Franco Jelovčić, kapetan hrvatske reprezentacije, dolazi u Torcidu! Sinočnja euforija plasmana reprezentacije na svjetsko prvenstvo nakon 24 godine, nije se ni smirila, a već imamo novi razlog za zadovoljstvo! Po završetku sezone u Belgiji, gdje Anderlecht ponovno ima namjeru obraniti naslov prvaka, Franco će se staviti na raspolaganje Torcidi. Nakon fantastične reprezentativne i klubske karijere (MNK Kijevo Knin, FC Split, FC Nacional, Napoli, Real Rieti, Olmissum, Anderlecht (Halle-Gooik), Franco se odlučio za novi izazov na splitskim Gripama. Ovim transferom Torcida okreće novu stranicu i pokazuje namjeru da teži izvrsnosti. Dolazak Franca je kamen temeljac novog Torcidinog projekta, sam igrač je s upravom Kluba prošao sve segmente novih izazova koji slijede, kako sportskih, tako i onih administrativnih. Iskustvo koje Franco nosi sa sobom unaprijedit će Klub u svakom pogledu. Jelovčić je samo dio "plana A", uskoro će naši navijači i simpatizeri dobiti još dobrih vijesti...stay tuned! #magijanagripama", objavila je Torcida na svojim službenim stranicama.

Prema upisu, Jelovčić neće biti jedino jako ime koje će idućeg ljeta stići u Grad pod Marjanom. Splitski prvoligaš dobio je novog sponzora, poznati splitski ugostiteljski lanac Biberon, koji inače sponzorira jednu od najuspješnijih malonogometnih hrvatskih ekipa. Sada je Biberon ušao i u hrvatski futsal sponzoriranjem Torcide koja je odlučila iskoristiti euforiju oko futsala koju je stvorila hrvatska A reprezentacija i odmah objaviala svojeg prvog, a vjerojatno i najvećeg ovogodišnjeg transfer-kapitalca koji iza sebe ima podosta naslova prvaka Hrvatske (Split, Nacional, Olmissum) i 'bezrboj' utakmica u prvenstvima Italije (Napoli, Real Rieti) i Belgije (Anderlecht/Halle-Gooik). Jelovčić je upisao već više od 100 nastupa za hrvatsku futsalsku reprezentaciju s kojom je 2012. igrao polufinale prvenstva Europe, a sinoć je kao jedan od kapetana (uz Darija Marinovića) vodio Futsal Vatrene prema plasmanu u Uzbekistan.

Torcida je nedavno završila s tekućom sezonom izgubivši u četvrtfinalu prvenstva od Futsal Dinama s 1-2 (1-6, 3-2, 0-6). (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MNK TorcidaTorcidaFranco Jelovčić

Ostale Vijesti