Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Antonio Sekulić za Germanijak: „S ovakvim pristupom, pitat će nas se nešto i u Uzbekistanu“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.04.24. | 08:01

Hrvatski pivot nije zabio, ali je odradio bitnu rolu u prolasku Hrvatske na Svjetsko prvenstvo

Antonio Sekulić, najbolji hrvatski igrač prema izboru CorFutsala u 2023., protiv Poljske nije zabio, ali bio je jako blizu. Drugi pogodak za Hrvatsku zabio je Poljak Kaniewski koji je u mrežu skrenuo udarac Daria Marinovića. No, i da nije, gol bi vjerojatno postigao Sekulić koji se nalazio sam na suprotnoj stativi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Pun sam dojmova i teško pronalazim riječi. Prije svega, hvala svojim suigračima koji su se borili za svaku loptu. Ako ćemo imati ovakav pristup i na Svjetskom prvenstvu, mislim da će se i nas nešto pitati u Uzbekistanu. Pohvale i stručnom stožeru, koji je imao strpljenja za nas, kroz sve ove mjesece, još od kolovoza prošle godine kada smo krenuli s pripremama za završnu fazu kvalifikacija. Poraz od Francuske jako nam je teško pao. No, vratili smo se, dignuli i izbacili Poljsku. Danas nije bilo lagano, bila je jako teška utakmica, ali prošlo je kako smo priželjkivali. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine!", rekao je pivot Olmissuma.

Utakmica je odigrana u ispunjenom Draženovom domu, a Sekulića su s tribina bodrili i njegovi Slavonci s kojima se srdačno pozdravljao i izljubio prije nego što je dao izjavu za Germanijak.

"Ovoj divnoj publici svaka čast. Želio bih da se ovakve atmosfere ponavljaju, mislim da je to zaslužila reprezentacija, ali i hrvatski futsal generalno. Bila je sjajna atmosfera i u Poljskoj, ali ovu hrvatsku publiku nitko ne može zamijeniti. Veliko hvala i svaka im čast, još jednom!"

Na SP-u u Uzbekistanu sudjelovat će 24 reprezentacije, a naslov će braniti Portugalci koji su 2021. na SP-u u Litvi u finalu porazili Argentinu sa 2-1.

Ždrijeb skupina bit će 26. svibnja u Samarkandu. (N.R.)



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijapoljska futsal reprezentacijaAntonio Sekulićsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti