Frigan pobrao ovacije u debiju za Westerloo: Ušao u nastavku utakmice i sudjelovao kod oba pogotka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 12:09

Bivši napadač Rijeke dobio je posljednjih 25 minuta na utakmici.

Matija Frigan jedno je od najspominjanijih imena prijelaznog roka u Hrvata. Dinamo je dugo lomio Rijeku ne bi li potentnog napadača doveo u Maksimirsku 128, no Rijeka je postavila previsok odštetni zahtjev kojeg Dinamo nije htio pratiti. Plavi su odustali od kupovine mladog hrvatskog reprezentativca koji je na kraju završio u Westerlou, belgijskom klubu koji je za Frigana izdvojio 5.5 milijuna eura uz bonuse od pola milijuna eura. Transfer Frigana u Westerlo je uvjerljivo najveći ulazni transfer tog belgijskog kluba. Idući je iznosio 1.75 milijuna eura za Adedirea Mebudu, krilnog napadača koji je također ovog ljeta stigao iz Manchester Cityja. Zanimljivo, ove sezone Westerlo je doveo još dva igrača za više od milijun eura - Lucasa Stassina i Jordana Bosa.

Matija Frigan sinoć je upisao svoj debi za novu momčad. U igru je ušao u 65. minuti utakmice pri rezultatu 2-0 za Eupen za kojeg je u 19. i 54. minuti zabio Yentl Van Genechten. Ulazak Frigana unio je novu energiju u momčad Westerlooa, svega tri minute nakon ulaska hrvatski U21 reprezentativac proigrao je Mattiasa Fixellesa kojeg domaći vratar ruši u svojem kaznenom prostoru, a jedanaesterac je iskoristio Nicolas Madrsen. Westerloo je do boda stigao u 90. minuti golom Lucasa Stassina, još jednog pojačanja. kojem je prethodio udarac Frigana glavom, nakon čega je golman Nurudeen odbio loptu do strijelca izjednačujućeg pogotka za Westerlo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva pojačanja tako su Westerloou donijela prvi bod u belgijskom prvenstvu. Iako je odigrao samo 25 minuta, Frigan je na SofaScoreu dobio ocjenu 7.0 čime je proglašen jednim od najboljih pojedinaca utakmice, a oduševljeni s njegovim debijem bili su i navijači belgijskog kluba.


Westerlo u idućem kolu na domaćem terenu dočekuje slavni Club Brugge, 6. kolovoza ove godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Matija FriganWesterlo

Ostale Vijesti