Selección Colombia/X
Selección Colombia/X

FOTO/VIDEO Suze teku same od sebe: Emotivni susret zvijezde Liverpoola s ocem koji je bio otet

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.11.23. | 10:11

Bio je 12 dana bez sna okružen nepreglednim i nepristupačnim planinskim područjem i, kako kaže, raznim insektima

Kolumbijski nogometaš, igrač Liverpoola, Luis Diaz, ponovno se u utorak sreo sa svojim ocem po prvi put otkako su ga oteli gerilci Nacionalne oslobodilačke vojske (ELN) i nakon što je 12 dana bio zatočen u planinskom području Kolumbije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Fotografije koje je Kolumbijski nogometni savez objavio na svom X profilu, nekadašnjem Twitteru, prikazuju trenutak u kojem su napadač i njegov otac, Luis Manuel Diaz Jimenez, zagrljeni nakon dramatičnog perioda u kojemu je otac igrača Liverpoola bio otet danima. Uz poruku "Dobro došao doma, Luchooo!", kolumbijski nogometni savez najavio je Diazov dolazak u Barranquillu, gdje će njihova reprezentacija u četvrtak igrati protiv Brazila u petom kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Podsjetimo, Diazovi roditelji oteli su krajem listopada u gradiću Barrancasu, kada su bili na benzinskoj postaji i presreli su ih naoružani ljudi na motociklima. Njegova majka, Cilenis Marulanda, puštena je nekoliko sati kasnije. Diaz Jimenez pušten je u četvrtak u blizini Serrania del Perijá, teško pristupačnog planinskog područja na granici između Kolumbije i Venezuele, odakle je otišao u helikopteru s posrednicima iz Ujedinjenih naroda i Katoličke crkve.

"Volimo te i ujedinjeniji smo nego ikad. Svi smo mi Kolumbijci", napisali iz saveza na Twitteru.

"Bilo je puno jahanja, puno planina, puno kiše, previše insekata. Nisam mogao normalno spavati, bilo je jako teško 12 dana bez sna", rekao je Diazov otac.


Otmica Diaza Jimeneza ostavila je mirovne pregovore između kolumbijske vlade i spomenute gerilske skupine ELN-a u kritičnom stanju i otvorila raspravu o spremnosti gerilaca na dijalog. Vlada je od njih zahtijevala da se obvežu na prestanak otmica i oslobađanje onih koji su ostali u zatočeništvu, što je pitanje koje će biti prioritet za sljedeći krug pregovora. ELN je otmice u nedjelju opravdavao kao način financiranja kojeg se nije odrekao u jeku mirovnih pregovora i ustvrdio da je njihova organizacija "siromašna kao i većina Kolumbijaca". (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

LiverpoolLuis DiazKolumbijska nogometna reprezentacijaKolumbija

Ostale Vijesti