Action Images/Andrew Couldridge
Action Images/Andrew Couldridge

FOTO/VIDEO Slaven Bilić ima novi klub, dočekan je porukom: “Dobrodošao u oazu palmi”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 16:46

Bivši hrvatski izbornik ponovno napušta europski kontinent

Pisalo se o Trabzonsporu, Adani, reprezentacijama Ukrajine i BiH, Sheffield Wednesdayu, ali Slaven Bilić je na kraju odlučio prihvatiti poziv iz Saudijske Arabije gdje je upravo službeno potvrđen za novog trenera Al Fateha!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bivši hrvatski izbornik je bio bez angažmana posljednja četiri mjeseca te je postao drugi Hrvat u povijesti Al Fateha nakon Ivana Santinija.

Na službenim stranicama kluba dočekan je porukom “Dobrodošao u oazu palmi, idemo zajedno napraviti povijest!”

Germanijak doznaje da će s Bilićem u stožeru biti njegovi dosadašnji pomoćnici iz Watforda, Danilo Butorović, Dean Računica i Vatroslav Mihačić, a možda bude i kondicijski trener. Uglavnom, uskoro 55-godišnji Splićanin potpisao je dvogodišnji ugovor, a s novim poslodavcima i trenutnom momčadi upoznat će se već sutra (nedjelja) kad Al Fateh slijeće u Linz, gdje će obaviti ljetne pripreme do početka prvenstva 11. kolovoza (raspored natjecanja još nije određen). Razgovor i potpis ugovora odrađeni su online odnosno digitalno.

Prema dostupnim informacijama, Al Fateh zasad u Austriji ima dogovorene dvije pripremne utakmice, obje s mađarskim klubovima, Puskas Akademijom 19. srpnja i Ujpestom dva dana kasnije.

Inače, Saudijci su Bilića predstavili zanimljivim videom na društvenim mrežama. Upitali su Chat GPT "poznajete li novog trenera Al Fateha", a u odgovoru je umjetna inteligencija pokazala da itekako poznaje hrvatskog trenera.

''Kako ne, dobro ga poznajem. Dolazi iz Hrvatske, rođen je 1968., osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Bio je velik igrač u brojnim velikim klubovima.''

Na kraju kratkog videa oglasio se sam Bilić, koji je poslao videoporuku navijačima.

''Jako sam sretan što sam postao dio obitelji Al Fateha. Imam sjajna sjećanja o Saudijskoj Arabiji, o saudijskom nogometu i ligi, a posebno o ljudima. Jako sam sretan što stižem, vidimo se uskoro.''

Podsjetimo, Bilić je nakon hrvatskog izborništva vodio moskovski Lokomotiv, Beşiktaş, West Ham United, a u Saudijskoj Arabiji je radio u sezoni 2018./19. Na klupi Al Ittihada iz Jeddaha (Džede). Potom je bio na klupi West Bromwich Albiona, Beijing Guoana te Watforda. Ne treba sumnjati da će u prijelaznom roku u klub koji je prošlu sezonu završio na šestome mjestu dovesti neke igrače, zašto ne i neke Hrvate, provjerene ‘ratnike’ i ‘legionare’.

Od stranaca su prošlu sezonu završili švedski vratar Jacob Rinne (30), španjolski branič Fran Velez (32), marokanski vezist Marwane Saadane (31) i francuski Tristan Dingome (32) te od napadača Marokanac Mourad Batna (33) i Španjolac, odnosno Katalonac Cristian Tello (31). Trener je bio Grk Georgios Donis (53).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slaven BilićSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaAl FatehLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti