Germanijak / Radnik Križevci
Germanijak / Radnik Križevci

FOTO Košulja plava na razglasu znači samo jedno – Šibenik je pao, Kraljevi sjevera idu dalje!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 27.09.23. | 18:27

Šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa donijela nam je blago iznenađenje u Križevcima. Domaći Radnik nakon produžetaka je pobijedio Šibenik s 4-3 prod (2-2) i time ostvario najveći uspjeh kluba u ovom natjecanju. Germanijak je bio na dvoboju u Križevcima.

Car je pao, Križevci slave! Nije početak nikakve bajke, barem ne papirnate, ali jest one nogometne. Nakon osvajanja naslova prvaka u 3. HNL Sjever, osvajanja kupa Koprivničkog – križevačke županije, kao i prolaska protiv Slavonije u doigravanju za popunu 2. Nogometne lige, nogometaši Radnika iz Križevaca, prozvani Kraljevima sjevera, potpisali su najveći uspjeh kluba u Hrvatskom nogometnom kupu. U pravoj drami, kakvu nam ovo natjecanje često servira, Križevčani su nakon produžetaka pobijedili vodeći sastav 1. NL Šibenik s 4-3, nakon što je semafor poslije 90 minuta pokazivao 2-2. Slavlje u Križevcima potrajat će do dugo u noć, a treneru gostiju Mariju Careviću ovo je treći poraz u zadnje četiri utakmice! Poslije utakmice, domaćini su pobjedu, kao i inače, proslavili uz taktove hita Novih Fosila Košulja plava, neslužbene himne domaćeg sastava, u skladu s bojom prve garniture dresova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako to biva na utakmicama ove faze kupa, domaćin je momčad s nižim koeficijentom i u pravilu autsajder koji se nada iznenađenju protiv renomiranijeg protivnika, što je, dakako, slučaj bio i podno Kalnika. Publika, koja je u velikom broju pohodila ovaj dvoboj, naravno, samopouzdano je prognozirala pobjedu domaćina.

2-0 će biti za Križevce, ajde 2-1 možda, ali više od toga Šibenik nema kaj tražit' kod nas”, rekao nam je jedan od bivših križevačkih nogometaša, danas među glasnijim pojedincima na tribini Gradskog stadiona, koja prima nešto više od 400 gledatelja i dakako, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. I prostor oko tribine na stadionu, koji je posljednjih godina prošao kroz temeljitu rekonstrukciju, bio je prilično ispunjen, a punktovi za osvježenja, dominantno se tražilo pivo i gemišt, bili su prilično zaposleni.

U ovakvoj atmosferi, drugoplasirana momčad 2. NL dočekala je vodeći sastav 1. NL. Križevčani su vrlo efikasni u trećem razredu hrvatskog klupskog nogometa, najmanje uvjerljivo domaće slavlje bilo je 3-0, stoga se 700 domaćih navijača s punim pravom nadalo da mogu do iznenađenja. Prvu ozbiljniju prigodu, nakon 15-ak minuta uvodnog ispitivanja snaga, imali su gosti. Poslije ubačaja Majića s lijevog krila i flipera u petercu domaćih, Gogić je očistio opasnost ispred domaćeg gola. Domaćini su zaprijetili udarcem Gogića iz voleja, a domaća je publika umalo ostala šokirana nakon nove gužve u 16-ercu, koju je očistio Orlović spretnim izbijanjem u vratnicu.

Izjednačenu utakmicu na mlin domaćina usmjerio je sjajan potez Križevčanina Mihaela Mladena, bivšeg igrača Slaven Belupa, koji je preciznim udarcem sa 17 metara matirao Miševića. Ipak, gosti su lijepim akcijama u dva navrata izigrali obranu Radnika, pa već do poluvremena preokrenuli pogocima iskusne HNL ikone Stipe Bačelića Grgića te Roka Brajkovića, koji je u momčadi iz Krešimirovog grada na posudbi iz Rudeša.

U nastavku dvoboja, Šibenik je bio nešto bolja momčad, ali iskusni vratar i poznato ime s hrvatskih travnjaka Miroslav Koprić svojim je obranama održao nadu Prigoraca. I isplatilo im se u 76. minuti, kada je mladi Niko Mihalinec pospremio povratnu loptu s pet metara iza leđa Miševića.

Osvete ti se promašaji”, rekao je jedan od domaćih volontera na utakmici, svjestan da je Šibenik trebao ranije zaključiti dvoboj, ali i da ih je stigla zaslužena kazna.

Prekršaj koji je prethodio slobodnom udarcu za 3-2Prekršaj koji je prethodio slobodnom udarcu za 3-2

Ušlo se u dodatnih 30 minuta, a pitanje pobjednika riješili su Mihael Mladen i Jakov Gogić spektakularnim pogocima iz slobodnih udaraca. Mladen je pogodio s 22-23 metra, dok je Gogić iznenadio Miševića iz skraćenog kornera, uputivši izuzetno jaku i oštru loptu pod gredu. U posljednjem napadu na utakmici, gosti su preko Josipa Gačića tek uspjeli smanjiti na 4-3, no za više od toga, vremena nije bilo.

Mihael Mladen sprema se za izvođenje slobodnog udarca, kojim je domaćinu donio treći pogodakMihael Mladen sprema se za izvođenje slobodnog udarca, kojim je domaćinu donio treći pogodak
Slavlje nakon pogotka za 3-2Slavlje nakon pogotka za 3-2

Radnik će u osmini finala imati znatno teži ispit. Naime, očekuje ih gostovanje kod Gorice, no iz križevačkog kluba se ne misle predati: "Optimistični smo, idemo na valu pobjeda i dobrih rezultata pokušati ostvariti što bolji rezultat i protiv Gorice", rekao nam je kondicijski trener Matija Međimorec.

Radnik Križevci – Šibenik 4-3 prod (2-2)

Stadion: Gradski stadion, Križevci. Gledatelja: 700

Strijelci: 1-0 M.Mladen (33.), 1-1 Bačelić Grgić (40.), 1-2 Brajković (43.), 2-2 Mihalinec (76.), 3-2 M.Mladen (98.), 4-2 Gogić (108.), 4-3 Gačić (120.)

Žuti kartoni: Orlović (Radnik)

Glavni sudac: Oliver Romić (Osijek), pomoćnici: Kristijan Novosel (Gat), Deni Grofelnik (Valpovo), četvrti sudac: Ivan Vučemilović – Šimunović (Višnjevac)

Radnik Križevci: Koprić – Grdenić (72. Katalenac, od 107. Tihelka), Kovač, Gogić, Orlović (72. Mačković) – Lesjak (46. Mihalinec), Vukić, Srbljinović (46. Šabijan), H. Mladen (62. Dunić) – Turčin, Mladen

Šibenik – Mišević – Ćosić, Dujmović (106. Kulušić), Gačić, Rovis – Ivanković, Marijanović (63. Roca) – Brajković (72. Torres), Bačelić Grgić (63. Božić), Majić – Laća (71. Kolega)

Slavlje nakon završetka utakmiceSlavlje nakon završetka utakmice



Tagovi

NK Radnik KriževciNK ŠibenikHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti