GNK Dinamo
GNK Dinamo

FOTO Dinamova delegacija prisjetila se Dražena: "Za sva vremena u našim srcima"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.06.23. | 14:10

Dinamo je za kraj emotivno dodao kako će u srcima dinamovaca zauvijek biti: "on, Cibona i Dinamo..."

Dinamova delegacija posjetila je grob Dražena Petrovića na 30. obljetnicu njegovog tragičnog stradanja u prometnoj nesreći koja je zauvijek prekinula jednu od najljepših sportskih karijera.

"Posljednje počivalište najvećega hrvatskog sportaša na ovu je tužnu obljetnicu u društvu Draženove majke Biserke posjetila i delegacija GNK Dinamo u kojoj su uz ostale bili predsjednik Mirko Barišić i član Uprave Danijel Tomačić pri čemu su položili vijenac i zapalili svijeće", objavili su Plavi na svojim stranicama i uz to dodali nekoliko anegdota s Draženom, deklariranim velikim navijačem Dinama.

"Danas se i mi sa sjetom prisjećamo Dražena. A, prisjećamo se i njegove ljubavi prema – Dinamu. Jer Dražen je bio veliki Dinamov navijač. Osamdesete su bile doba stvaranja snažne europske Cibone, zagrebačkog sportskog pokreta koji je kulminirao dvama uzastopnim naslovima europskog prvaka 1985. i 1986. godine. Na krilima nenadmašnoga Dražena, ujedno gorljivog Dinamova navijača, Cibona je postala i europski brend. I u Domu sportova i na maksimirskim tribinama vijorile su se i Cibonine i Dinamove zastave: dva različita imena, dva različita sporta, a u srcima i mislima jedna duša i jedan klub!", stoji u priopćenju Dinama.

Dražen je, kako je prepričao novinar Neven Bertičević, najavljivao i povratak u Zagreb i Cibonu:

„Sve je želio znati, do zadnjeg poena. Kako je prošla Cibona, tko je postigao poene? Cibona je živjela u srcu Dražena Petrovića. 'Vratit ću se, jednom ću se vratiti. Barem na kraju karijere. Godina, dvije. U Cibonu'.“

Podsjetili su i koja je bila 'tajna' Mozarta i to prema njegovom citatu.

„U mojoj karijeri nema nikakvih tajni. Sve što postižem to su obični elementi košarke. Jednostavnost je u tome što ja radim više nego drugi i što ponavljam svoje vježbe više nego drugi. Treniram četiri do pet sati kada putujem. Na pripremama i više. Svaki dan treniram, dugo i naporno. Nikad nisam propuštao jutarnji trening. Bilo mi je svejedno ustajem li u šest ili sedam. U dvorani smo bili samo čistačice i ja. Postavljao sam stolce po parketu i vodio loptu između njih. Tako sam vježbao driblanje. Uživao sam u tome", govorio je Dražen.

Dinamo je za kraj emotivno dodao:

"Uživali smo i mi s Draženom. Hvala mu za sve. Dražen Petrović za sva vremena, zauvijek u našim srcima! Dražen, Cibona i Dinamo..."








Tagovi

Dražen PetrovićGNK Dinamo

Ostale Vijesti