MICHAEL REGAN/Action Images
MICHAEL REGAN/Action Images

Forma je prolazna, klasa Kuna Aguera je vječna

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.05.21. | 15:20

Nastvalja se dominacija Građana. Znate što bi se moralo dogoditi da City ne osvoji titulu? Do kraja sezone moraju izgubiti sve utakmice, dok United do kraja sezone mora sve pobijediti. Realno....

Nogometaši Cityja prošli su kroz Selhurst Park kao da je njihovo dvorište. Dobro, ne baš dvorište, jer Crystal Palace je klub iz Londona, ali činjenica da su Gađani danas slavili rezultatom 0:2 bez da su koristili usluge De Bruynea, Mahreza, Fodena, Gundogana, Stonesa, Diasa i Bernarda Silve dovoljno govori kakva je sezona za njima u Premier ligi.

Palace nije imao nikakve šanse, od prve do posljednje minute gosti su dominirali, ali su se nogometaši Roya Hogsona uspjeli obraniti sve do 57. minute kad je na scenu stupio Kun Aguero.

Mendy je ubacio loptu s lijeve strane, Kun je to prihvatio u punom trku i iz iznimno teške situacije pogodio fenomenalno. Samo najbolji tehničari svijeta zabijaju ovakve golove, samo najbolji napadači ovo mogu. Kun Aguero je 'Pedro' u momčadi Cityja, na kraju sezone odlazi iz kluba, ali najbolji stranac u povijesti Manchester Cityja i jedan od najboljih stranih napadača ikada u Premier ligi planira se oprostiti sa stilom. Uostalom, on to i zaslužuje – 0:1

Dvije minute kasnije, novi pogodak.

Domaćin je izveo loptu s centra, izgubio ju nakon nekoliko sekundi, sjevnula je kontra gostiju, lopta sretno i spretno dolazi do Toressa koji s 18 metara lijepo gađa suprotan kut i povećava prednost svoje momčadi – 0:2

Sve što su nogometaši Palacea gradili skoro sat vremena i svi napadi kojima su odoljevali, sve je palo u vodu u manje od dvije minute.

City sad ima 80 bodova, a do kraja sezone očekuje ih četiri prvenstvena kola. Drugoplasirani Manchester United, koji ima utakmicu manje, ima 67 bodova. Dakle, računica je jasna: da bi osvojili naslov prvaka, Crveni vragovi do kraja sezone moraju sve utakmice pobijediti, dok City mora sve izgubiti. Realan scenarij, nema sumnje.

Osim što će uskoro osvojiti Premier ligu, nogometaši Cityja su u dobroj poziciji i u Ligi prvaka. Nakon prve utakmice protiv PSG-a u Parizu Građani su u vodstvu rezultatom 2:1. Drugo poluvrijeme igra se ovog utorka na Etihadu, a budući da je odmorio sve svoje najbolje snage, Guardiola utakmicu dočekuje u izvrsnom raspoloženju.


Tagovi

Sergio AgueroFerran TorresManchester CityCrystal Palace

Ostale Vijesti